KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Column Andy Houtkamp

De column dit keer gaat maar zijdelings over voetbal en na het lezen begrijpt u waarschijnlijk waarom. Ik was kortgeleden bij de wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest en weer werd de hoofdrol vervuld door Femke Bol. Steeds word ik aangesproken over deze unieke topper die op jonge leeftijd gewoon de beste van de wereld is. Iets wat tegenwoordig de gewoonste zaak lijkt te zijn. Maar ook wordt er vaak gevraagd hoe het toch komt dat ze zo’n hoog stemmetje heeft. Ik zal het voor eens en altijd de wereld uit helpen.

Buiten de wedstrijden om heeft ze een normale, misschien ietwat hoge, meisjesstem. Maar omdat het een wereldtopper is, staan na een wedstrijd vele journalisten klaar om haar te interviewen. Na een bovenmatige krachtsinspanning, zowel op lichamelijk- als geestelijk gebied, staat ze altijd meteen klaar om de toegestroomde pers toe te spreken. Ze vindt dat een logische zaak om haar fans in Nederland snel te laten horen hoe het ging. Nadeel is dat ze dan nog zo vol adrenaline en vermoeidheid zit dat ze een veel hogere stem heeft dan normaal. Ze weet dat zelf ook, maar maalt er niet om en vindt dus een snelle reactie belangrijker. Geweldig en fijn voor iedere liefhebber en journalist. Als ze een uurtje zou wachten dan zou het anders zijn. Zowel qua reactie, minder spontaan, als stem, een octaaf lager. Gelukkig maar dat ze snel na een race doet.

Ooit heb ik Memphis Depay na een wedstrijd van PSV moeten interviewen in de catacombe van PSV na een wedstrijd. Eerst een half uur wachten en toen kwam hij aan met zonnebril op en pet over het voorhoofd. Mijn verzoek om beiden af te doen werd door hem niet gehonoreerd en dus kon niemand zijn ogen zien. Toch jammer. Maar dat is nu net het verschil tussen een verwende sporter en een absolute topsporter als Femke Bol. Overigens werd de Amersfoortse vorig jaar meervoudig Europees kampioen in een van de grootste sporten ter wereld en geen Sportvrouw van het Jaar in Nederland. Laat ik niet merken dat ze dat dit jaar weer niet wordt en dat weer een schaatsster of wielrenster met de eer gaat strijken, want dan is deze verkiezing helemaal een wassen neus.

Deze bijdrage van columnist Andy Houtkamp is ook terug te vinden in de najaarsuitgave van 433 Magazine.

 

  • Andy Houtkamp
  • column
  • interview
  • Femke Bol
  • Memphis Depay

Geef jouw reactie