KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nieuwe topcompetitie voor voetbalteams Onder 21 en 23

De KNVB voert volgend seizoen twee nieuwe competities in voor de leeftijdscategorieën Onder 21 en Onder 23. Dat is maandag besloten tijdens de bondsvergadering van de nationale voetbalbond.

In het seizoen 2020-2021 wordt er gestart met een Onder 21 competitie voor betaald voetbalclubs en amateurverenigingen die met hun huidige Onder 19 uitkomen in de tweede divisie of hoger. Ook wordt er een Onder 23-competitie opgericht voor hoog spelende amateurclubs die niet direct in aanmerking komen voor de Onder 21 competitie. Verenigingen die uitkomen in de 2e/3e divisie kunnen deze keuze maken.

Tijdens de bondsvergadering is tevens besloten dat er in de komende drie seizoenen geen promotie- en degradatieregeling komt voor eerste teams tussen de eerste- en tweede divisie. Wel is er vanaf het seizoen 2021-2022 promotie en degradatie mogelijk voor beloftenteams tussen de eerste en tweede divisie. Ook spelen er met ingang van het seizoen 2020-2021 geen beloftenteams meer in de derde divisie.

Vanaf eind januari worden clubs nader geïnformeerd door de KNVB over de concrete uitwerking van deze plannen. Verder worden er bijeenkomsten georganiseerd om de behoefte te peilen voor meer Onder 23 competities in het lagere amateurvoetbal.

  • topcompetitie Onder 21 en Onder 23

Geef jouw reactie