KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Teylingen gooit het roer om

Het zal voor de vaste volgers van RKVV Teylingen even wennen worden, maar met ingang van komend seizoen speelt het vlaggenschip van de club uit Sassenheim net als de buren van Ter Leede op zaterdag. De roodzwarten zijn bij het maken van deze ingrijpende beslissing zeker niet over één nacht ijs gegaan en volgen de trend van veel en zeker ook gerenommeerde zondagclubs om voor de zaterdag te kiezen als nieuwe speeldag. Mo Ait el Houssi van de technische commissie begrijpt het sentiment dat vooral te bespeuren valt bij een aantal vaste supporters. Volgens hem komt deze ‘switch’ geen moment te vroeg en geeft het ook kansen om de jeugdafdeling een flinke impuls te geven.

Het eerste succesje heeft Teylingen zonder te spelen al behaald. De invoering van de vijfde klasse is een jaar uitgesteld, waardoor de club minimaal in de vierde klasse mag starten. ‘Dit is positief nieuws natuurlijk, maar het liefst steken we horizontaal over’, aldus Ait el Houssi. Dat er een frisse wind waait aan de roodzwarte kant van sportpark De Roodemolen is helder. Met Rob Jonkman werd een echte clubman gestrikt als nieuwe hoofdtrainer. ‘Rob had ook andere opties op een hoger niveau dan de op dat moment nog geldende 5e klasse. Dat hij toch voor ons kiest, ondanks het lagere instapniveau, zegt wel iets over onze plannen.’ Daarnaast versterken ‘zwaargewichten’ Wilfred van Leeuwen en Arie Guyt de technische commissie van de club. ‘Hun kennis kunnen we goed gebruiken. Wilfred zal zich onder meer inzetten om de jeugdopleiding naar een hoger niveau te tillen. Te vaak zien we bijvoorbeeld nog talenten, die we graag willen laten doorstromen naar ons eerste elftal, verkassen naar een andere vereniging om op een hoger niveau te kunnen spelen.’

Volgens Ait el Houssi was het een kwestie van tijd dat Teylingen de vertrouwde zondag achter zich zou laten. ‘De afgelopen seizoenen werd het een steeds grotere uitdaging om de selectie op zondag rond te krijgen. Veel selectiespelers gaven aan het hier op de club ontzettend naar de zin te hebben en het liefst hier te blijven, maar wel op zaterdag te willen gaan spelen.

Het volledige artikel is te lezen in de maarteditie van 433 Magazine die binnenkort verschijnt.

  • RKVV Teylingen
  • Mo Ait el Houssi

Geef jouw reactie