KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Feestelijke aftrap gezondere sportkantine bij FC Lisse

FC Lisse gaat met ingang van komend voetbalseizoen voor een omgeving waar gezonder eten en drinken gemakkelijker en vanzelfsprekend is. Vanaf dat moment wordt er gewerkt volgens de richtlijnen gezondere kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. De aftrap voor de gezondere sportkantine bij FC Lisse is op zaterdag 1 september 2018, om 10.00 uur in het sponsorhome.

‘Bij een gezonde sportieve omgeving hoort ook een omgeving waar je gezonde producten moet kunnen eten en drinken. Daar is steeds meer vraag naar’, zegt bestuurslid facilitaire zaken, Cees Verburg. Het bestuur heeft er daarom voor gekozen om deel te nemen aan het programma Lekker Bezig. Sligro en KNVB werken sinds september 2015 samen met het programma ‘Lekker Bezig.’ Het doel is om verantwoorde voeding in de voetbalkantine te stimuleren.

De kantine is het hart van een voetbalclub. Iedereen komt er samen om te genieten van een hapje en een drankje. Met Lekker Bezig maken we van de kantine niet alleen een gezellige, maar ook een gezonde plek. Het programma is er niet om producten te weren uit de kantine. Het gaat om het bieden van een gezondere keuze. Een gezonde kantine heeft een aanbod en een uitstraling die voldoen aan de richtlijnen gezondere kantines van het Voedingscentrum. De kantine maakt gezonde keuzes aantrekkelijk en voor de hand liggend. ‘We maken de gezondere keuze de makkelijke keuze waarbij het assortiment gezondere producten de komende tijd stapsgewijs wordt uitgebreid’, aldus een gemotiveerde Verburg.

Het proces naar een gezondere sportkantine wordt ondersteund en begeleid door het projectteam Lekker Bezig. Het team bestaat uit een aantal enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Teamleider is Agnes Warmerdam, in het dagelijks leven werkzaam als health coach. ‘Wij willen niemand iets opdringen. Wel vind ik dat wij de verantwoordelijkheid hebben om de jeugd te laten zien dat het beter kan. Gezond leven is niet moeilijk en ook zeker niet minder smaakvol.’, legt Warmerdam uit. Daarnaast ondersteunen groothandel Sligro en KNVB dit proces.

Op zaterdag 1 september trapt FC Lisse het nieuwe seizoen af met de verantwoorde kantine. Voor de ochtend is er een speciaal programma samengesteld. Genodigden en geïnteresseerden zijn welkom vanaf 09.30 uur in het sponsorhome. Om 10.00 uur start de officiële opening met verschillende sprekers en uiteraard een verantwoord alternatief bij de koffie. Na de officiële opening zal Nasser el Jackson zijn unieke skills laten zien in een freestyle show. Dit vindt plaats op veld 10 voor de kantine. Vervolgens kunnen de kinderen een clinic volgen om de fijne kneepjes van het straatvoetbal te leren.

 

  • FC Lisse
  • gezonde sportkantine

Geef jouw reactie