KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ter Leede freewheelend langs DHC in KNVB-beker

Ter Leede is de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker eenvoudig doorgekomen. De formatie van Henk Wisman klopte DHC met 2-0. Dat de ruststand met een magere 1-0 werd afgesloten, hadden de roodgelen aan zichzelf te danken. Kansen creëren is het probleem niet bij Ter Leede, het afwerken op de juiste momenten des te meer. De maker van de 2-0 in het tweede bedrijf en nieuwkomer Ian van Otterlo vond de overwinning aan de lage kant.

Meer doelpunten moeten maken.
Van Otterlo: ‘Eigenlijk hadden we met de rust al op een 3-0 voorsprong moeten staan. Combinerend is er niets mis met ons spel. We creëren genoeg kansen en dan valt uiteindelijk gelukkig toch op slag van rust nog de 1-0 van Niels van Veen. Nee, ik denk niet dat het scherpte is, want de jongens zijn zeer gretig. Ze willen maar al te graag. Dat het afronden beter moet, hoef ik je niet te vertellen. Je kan het jezelf een stuk makkelijker maken als je er twee of drie inschiet in de eerste helft. Zo is het maar net.’

Siali
En één van die mogelijkheid kwam er al in het begin van de wedstrijd. Oussama Siali had een zekere goal in gedachten en bediende Jeffrey Bok op maat, maar die miste de goal op een haar. De balgoochelaar zelf: ‘Misschien had ik hem zelf af moeten ronden. Maar Jeffrey stond er ook goed voor. Op dat moment maak je een keuze.’ Bok had ook nog de pech met een kopbal die over ging en met een inzet tegen de paal in de tweede helft. Mike Boelee raakte de lat. Ook pech was dus een onderdeel van de schaarse doelpunten.

Rode kaart
Na een uur spelen was de wedstrijd gedevalueerd en kwam DHC er helemaal niet meer aan te pas. DHC- speler Jordy Brouwer liep tegen twee gele kaarten op en kon vertrekken. Dat maakte het er niet makkelijker op voor de Wisman- brigade die alle wissels gebruikte. De ruimtes werden nog kleiner, maar de mogelijkheden bleven. Zo kon Van Otterlo profiteren en de 2-0 binnen werken. Woensdag wacht de volgende ronde tegen Quick. Het oefenduel tegen deze tegenstander eindigde enige tijd geleden in een 1-0 overwinning voor Ter Leede. Voor coach Wisman wordt het alleen maar interessanter. Jesse Dingjan sluit na een buitenlands avontuur binnenkort ook weer aan. Jonathan Robertson is ook op de weg terug na een teenblessure. De kaarten zijn lang nog niet geschut, want Wisman heeft vele keuze mogelijkheden. Van Otterlo is er niet bang voor.

Keuzes
‘We hebben een goed team staan en er komen nog een paar spelers aan. Dat maakt onze selectie alleen maar sterker. Ik heb het hier bij Ter Leede heel goed naar mijn zin. De jongens hebben me hier goed ontvangen. Ook zij spelen graag het spelletje wat ik ook graag speel. Lekker voetballen en combineren ligt mij wel. Ik heb het idee dat het goed gaat, maar dat wil niet zeggen dat ik al een vaste waarde ben. Natuurlijk werk ik daar hard voor. De concurrentie is hoog. Elke speler moet dus zijn uiterste best doen om de coach te overtuigen.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

  • Ian van Otterlo
  • Ter Leede

Geef jouw reactie