Uit de regio

Kagia opent met verdient bonuspunt tegen UVS

Eindelijk is de competitie gestart. VV Kagia trof afgelopen zaterdag volgens de kenners met titelkandidaat UVS een tegenstander van formaat. Uit dat oogpunt is een 1-1 gelijkspel een verdienstelijk resultaat.

UVS heeft flink aan de weg getimmerd wat betreft de selectie. Bovendien bereikte de ploeg de knock-out fase in de beker. Kagia wist dus dat het tot het einde geconcentreerd moest blijven. Bij de Lisserbroekers hebben ook een aantal verschuivingen plaats gevonden en de ploeg is er nu klaar voor. De tijd van bezinning zit erop. De ploeg oogt jong en dartel. Trainer René Ras wil dit jaar de verwachtingen kracht bijzetten en met zijn ploeg beter presteren dan afgelopen seizoen in de tweede klasse. Ook middenvelder Rens Lamboo is weer hersteld van zijn blessure, dus kan hij de lijnen uitzetten en voor gevaar zorgen. Kagia hield tegen de weliswaar gehavende ploeg uit de Leidse Kikkerpolder eenvoudig stand en kreeg zelfs de beste kansen.

Vlak voor rust mikte Pascal Timmermans raak. In de tweede helft leek Kagia na 5 minuten de wedstrijd te beslissen door uit te lopen naar 2-0. Maar wederom floot de scheidsrechter voor vermeend buitenspel. UVS nam vervolgens de regie en handen en dat werd beloond met de gelijkmaker. Verder liet Kagia het niet komen en haalde zo een verdienstelijk punt binnen.

Kagia- speler Tijs van der Schinkel was tevreden met het gelijkspel. ‘UVS is voor mij een titelkandidaat. Wat onszelf betreft wordt ons ook nog een penalty onthouden. Wel jammer, want anders lopen we uit naar 2-0. Aan het einde werd het nog kielekiele, maar we stonden goed achterin. Deze uitslag vind ik overigens terecht. UVS vind ik een goede ploeg. Vorig seizoen gingen we vaak de boot in tegen het einde van de wedstrijd en verloren we alsnog. In de tweede helft waren we iets te onrustig en speelden we teveel de lange bal. Daar hebben wij het team niet voor. Door pure wilskracht hielden we UVS op afstand. Soms liepen de gemoederen hoog op. Dat is logisch, want je wil toch winnen. Na afloop geef je elkaar weer de hand. Dit is voor ons een bonuspunt, want we verloren vorige keer twee keer van hun.’