433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Valken68 wint bizarre wedstrijd van RCL

Valken68 heeft goede zaken gedaan tegen RCL. De ploeg uit Valkenburg toonde zich mentaal ijzersterk door drie keer een achterstand weg te poetsen en vervolgens alsnog met 5-4 te winnen. Voor de toeschouwers was het ongekend spannend met deze korfbaluitslag en was het genieten geblazen langs de lijn in Valkenburg.

Het doelpuntenfestijn begon al na een paar minuten spelen, maar de treffer van Valken’68 werd afgekeurd. Vervolgens scoorde RCL prompt via Nick van Bemmel de 0-1. Sammy Zandbergen wist de thuisclub weer op gelijke voet te zetten en dat bleek dus een voorbode voor de rest van middag.

Het was een enerverende pot voetbal waarin RCL weer een voorsprong nam door de stand op 1-2 te brengen. Maar Huig van Duin trok luttele minuten later in de wedstrijd weer in evenwicht 2-2 en zo werd de wedstrijd alleen maar spannender. Dat de eerste helft werd afgesloten met een gelijke stand was eigenlijk een wonder. Dat werd in de tweede helft meer dan rechtgetrokken door het boeiden scoreverloop. In helft twee was weer genieten van twee voetballende ploegen. Zowel Valken als RCL gingen voor de winst. De bezoekers namen voor de derde keer een voorsprong (2-3). De koek was nog lang niet op. Huig van Duijn trok de stand voor de derde keer weer gelijk via een van richting veranderde bal, die achter de RCL- doelman plofte. Drie keer terugkomen van een achterstand is al knap en veerkrachtig en dan door Van der Bent met 4-3 voorkomen zelfs subliem. Valken’68 dacht even later met 5-3 via Mark Langeveld veilig te zijn en de wedstrijd uit te spelen. Maar even later benutte RCL een strafschop en werd het in de slotfase nog spannend.

Het basisdebuut van verdediger Rody Redel werd zo onvergetelijk. ‘Een enerverende wedstrijd met een spannend scoreverloop. Drie keer komen we achter en komen we terug. We waren vandaag veerkrachtig en dat is belangrijk voor het team. Hier kunnen we mee verder. We blijven bij op de ranglijst.’
Tekst: Hennie van de Weerd