KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ambitieus HBC mag dromen over topklassering

In de derde klasse (zo) zijn de prestaties van HBC opvallend te noemen. De nieuwkomer heeft weinig last van aanpassingsproblemen op een hoger niveau. Sterker nog, de ambitieuze Heemsteders pakten liefst 27 punten uit de eerste elf duels en voeren zo zelfs de ranglijst in 3C aan. Tijdens een trainingskamp in het Portugese Albufeira van 10 tot en met 13 januari moet de basis gelegd worden voor een net zo mooie tweede seizoenshelft.

‘Ik ga voor een 7,5 á 8. Ik denk dat we heel tevreden moeten zijn over hoe het tot nu toe gaat waarbij we ook moeten beseffen dat er nog veel ruimte voor verbetering is’, zo beoordeelt de nieuwe trainer Jasper Ketting zijn ploeg.

HBC draait als nieuwkomer knap mee in de top van de derde klasse. Wat is de doelstelling voor de rest van het seizoen en wat zijn de verbeterpunten voor na de winterstop?

‘Ik start elke competitie en elke wedstrijd met de intentie om deze te winnen. In die zin is mijn doelstelling dus altijd het kampioenschap. Maar ook in de beker wil ik zo ver mogelijk komen. Het is dus erg leuk dat we nog in het bekertoernooi en nog in de MidWest Cup zitten. Bovendien is ons onder 23 elftal (onder leiding van Bart Soomer en Steve Olfers, red.) ook door naar de volgende ronde. Hierdoor hebben we na de winterstop nog veel mooie wedstrijden te spelen en dit is weer goed voor de ontwikkeling van de spelers. Het feit dat we nu bovenaan staan, betekent natuurlijk niet dat als we geen kampioen worden ons seizoen mislukt is. We hebben gezegd dat we binnen twee jaar willen promoveren naar de tweede klasse. Dit jaar willen we bij de eerste vier eindigen.’

Welke ploeg tip u als uiteindelijke kampioen en waarom?

‘Zoals ik er nu tegenaan kijk, denk ik dat er met HBC, IVV en DCG drie ploegen gaan strijden om het kampioenschap. Aan het begin van het seizoen had ik daar ook nog ZSGOWMS bij zitten, maar gelet op de laatste resultaten lijken zij (voorlopig) af te haken.’

  • HBC
  • Jasper Ketting

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement