KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kesbeke fijne tafelzuren stoomt vierde generatie klaar voor het grote werk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zegt men vaak. Voor Oos Kesbeke gaat dit dubbelop. Binnen Kesbeke Fijne Tafelzuren wordt met zoons Camiel en Silvian de vierde generatie binnen het familiebedrijf klaargestoomd om in de toekomst in de voetsporen van pa te treden. Naast een hardwerkende en maatschappelijk betrokken ondernemer is Oos ook al vele jaren de trotse voorzitter van VV Zwanenburg en ja, het gaat zeker goed met de club. Zo zit het aantal jeugdleden flink in de lift en ook de sportieve resultaten van het vlaggenschip in de zondag derde klasse zijn tot nu toe prima.

Het is een gure donderdagmiddag als we Oos, deze keer vergezeld van zijn zoons, treffen in zijn zuurtjespaleis in Amsterdam-West. Natuurlijk vindt senior het mooi dat Camiel en Silvian kiezen voor een toekomst binnen zijn familiebedrijf, maar een ‘moetje’ was dit zeker niet. Oos:‘Ze moeten het echt wel leuk vinden. Het is hier knetterhard werken. Voor dit vak geldt dat je alles leert in de praktijk, want een school is er niet voor. Wat het extra speciaal maakt is dat Frans, van wie ik zelf het vak heb geleerd, hier nog steeds actief is en dat nu ook doet aan mijn jongens.’ Voor zowel Camiel als Silvian was het zeker geen uitgemaakte zaak dat ze ooit in het bedrijf terecht zouden komen. Camiel: ‘Ik droomde zoals ieder ander kind ervan om profvoetballer te worden en dacht later aan de studie geneeskunde.’ Het werd dus toch het familiebedrijf en voor hem geldt dat hoe meer je weet, hoe leuker het wordt. Privileges zijn er niet. Oos: ‘Je kunt nooit het werk op kantoor goed uitvoeren als je niet weet hoe het hele logistieke traject verloopt en daarnaast moet je precies weten wat er in de recepten gaat. We zijn ook een vlakke organisatie. Iedereen zegt wat hij of zij denkt. Respect moet je hier echt afdwingen.’

VV Zwanenburg
Het vormt een mooi brugje naar het voetbal. Want na een zesdaagse werkweek, vormt VV Zwanenburg een mooie uitlaatklep voor Oos en zijn zoons. ‘We doen het als club hartstikke goed. We hebben een prachtig complex en zitten facilitair goed in elkaar. Aan het begin van het seizoen zijn we een samenwerking aangegaan met de Justin Ruiter Academy die al onze jeugdspelers twee keer per week traint. Hiermee hebben we de opleiding een enorme kwaliteitsimpuls gegeven’, vertelt Oos vol trots. Ook de verrichtingen van de selectieteams volgt hij met grote belangstelling. Camiel (25), is al enige jaren een vertrouwd gezicht op de rechtsbackpositie in het vlaggenschip onder leiding van Richard Griffioen en Jan Prevoo. Silvian (21) klopt steeds nadrukkelijker op de deur en bewees dit seizoen ook al zijn waarde in de voorhoede. Samenspelen in één elftal zorgt zeker voor een speciale dimensie voor de broers. Camiel: ‘Ik heb weleens getwijfeld of ik nog wel door wilde gaan. Dit familieaspect speelde zeker mee in mijn beslissing om niet te stoppen. Als Silvian ook speelt, staat hij meestal rechtsvoor. Er is dan sprake van een Kesbeke-tandem.’ Wat het natuurlijk ook leuker maakt is dat Zwanenburg sportief lekker draait. De bescheiden doelstelling ‘handhaving’ van Oos wordt door Camiel niet gedeeld. Een eindklassering in de subtop is volgens hem reëel. Silvian, een vaste waarde in 2, hoopt na de winterstop het aantal minuten in de hoofdmacht zeker op te voeren.

2023
Tot slot keren we nog even terug naar de werkvloer. Wat mogen we in 2023 van het familiebedrijf verwachten? Oos erkent dat het door de enorme prijsstijgingen best een pittige tijd is. De focus is vooral nu om te behouden wat je hebt, maar natuurlijk zal Kesbeke Fijne Tafelzuren ons ook weer verrassen met nieuwe, heerlijke producten. Want één ding staat voor hem als een paal boven water. ‘Onze filosofie is dat kwaliteit altijd wint en we doen dan ook geen concessies bij het samenstellen van onze producten.’ Ook aan de maatschappelijke betrokkenheid, zo doet Kesbeke Fijne Tafelzuren ook mee aan de Stadspasactie van de Gemeente Amsterdam, wordt niet getornd. ‘Als je alleen neemt en niets geeft, krijg je het deksel op de neus’, besluit Oos.

Dit artikel is ook terug te vinden in de decembereditie van 433 Magazine. Mis deze uitgave niet.

 

  • Kesbeke Fijne Tafelzuren
  • VV Zwanenburg

Geef jouw reactie