Kerst met De Ruiter, Kranenburg en Van Roon
Nog een paar dagen en dan is het Kerst en uiteraard wordt dat ook door de voetbaltrainers gevierd. Hoe zijn de taken thuis verdeeld op deze feestdagen bij de trainers van FC Lisse, S.V. Hillegom en FC VVC. Wie gaat bijvoorbeeld het kerstdiner bereiden? Redacteur Hennie van de Weerd voelde het trio hierover aan de tand. De uitkomst was best verrassend.
De Ruiter kookt op kerstavond met dochter
‘Op kerstavond kook ik voor mijn gezin. Met mijn dochter van zestien jaar aan mijn zijde gaan we lekker kokkerellen. Samen met mijn dochter vind ik dat echt super leuk om te doen. Ik kan behoorlijk koken, al zeg ik het zelf, ha ha. Wij gaan samen een topgerecht maken. Dat kan ik je verzekeren. Ik zelf ben makkelijk, want ik eet alles wat los en vast zit. Ik denk dat het een vleesgerecht gaat worden. Vis is minder populair bij mijn kinderen. Ik vind het leuk om te doen. Lekker rustig ontspannen en we hebben alle tijd. De andere twee dagen zijn we uitgenodigd bij mijn schoonfamilie en de andere dag bij mijn eigen familie en hoef ik dus niet aan de bak. Ikzelf ben een fan van stoofpotjes. Ook Aziatische gerechten kan ik waarderen, En het toetje? ‘Misschien moet ik bij mijn schoonfamilie wel een toetje maken, ik zie het wel.’
Topkok Kranenburg
Arend- Jan Kranenburg ziet het wel zitten met de kerstdagen. ‘Lekker thuis kan ik je vertellen. Een aantal maanden geleden ben ik vader geworden en daar genieten mijn vrouw en ik volop van. Ik heb familie en vrienden uitgenodigd. Ik zit momenteel op tien gasten dus het wordt nog een hele klus. Tandje erbij zeg ik weleens tegen de jongens. Dat geldt nu ook voor mij.’ Kun je een beetje koken dan Arend of wordt het een vlaflip’ (lachend)? ‘Nee hoor maar ook geen kalkoen, want dat vind ik zo droog eten. Ik weet nog niet precies wat ik ga maken. Een goed stukje vlees met zelfgemaakte sausen en een goed stuk vis is het eerste waar ik aan denk. Maar ik ga er alles aan doen om mijn gasten te verwennen. Daar kun je van op aan. (lachend). Trouwens een vlaflip kan best heel lekker zijn.’
Gourmetten met Rini
De in Haarlem wonende Rini van Roon heeft hele andere plannen en beheerst het koken als geen ander. ‘Ik kook haast elke dag dus is dat niet vreemd voor mij. Mijn vrouw is later thuis van werk. Die kan vaak gelijk aanschuiven. Met de kerst doen we nu makkelijk. We zijn een dag ergens uitgenodigd en de andere dag gaan we gourmetten. Lekker relaxen en genieten met zulke dagen is toch heerlijk? Ik ben zelf ook gek op Chinese gerechten. Ik denk dat ik nog een heerlijk soepje ga maken met een lekker stokbroodje als extra gerecht. Even lekker voor tussendoor. Wij komen de tijd wel door kan ik je verzekeren. Die paar extra pondjes loop ik er met de jongens wel weer vanaf op de training.’
Tekst: Hennie van de Weerd
Foto: Hubert Habers FC Lisse