KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB en club Nieuw Sloten grijpen hard in na belagen arbiter

De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten dat de spelers van het eerste zaterdagteam van amateurvereniging Nieuw Sloten uit Amsterdam de aankomende periode niet mogen voetballen. Alle competitie- en bekerwedstrijden van het betreffende elftal zijn opgeschort, zolang het onderzoek van de tuchtcommissie gaande is.

Die beslissing nam de tuchtcommissie naar aanleiding van de gebeurtenissen in de competitiewedstrijd van Nieuw Sloten tegen DCG afgelopen zaterdag. De tuchtcommissie concludeert na het bestuderen van verklaringen dat 'meerdere leden van de club zich ernstig hebben misdragen'. Daarop heeft de voorzitter van de tuchtcommissie, overeenkomstig de bepalingen in hoofdstuk VI van het Reglement Tuchtrechtspraak Amateurvoetbal, besloten tot opschorten van alle wedstrijden van het team. Spelers die zaterdag aan de wedstrijd hebben deelgenomen mogen gedurende de schorsing niet uitkomen voor een ander elftal of team. Hiertegen is geen beroep mogelijk.
Eerder besloot het bestuur van Nieuw Sloten zelf al het gehele team uit de club te zetten. De spelers mogen nooit meer uitkomen voor de Amsterdamse club. Nieuw Sloten speelt net als Pancratius (za) uit in de vierde klasse C. Beide teams kwamen elkaar dit seizoen nog niet tegen. Het eerste onderlinge treffen in Amsterdam stond voor zaterdag 13 februari op het programma.

Convenant “Zonder respect geen voetbal”

In Haarlemmermeer en veel andere gemeenten is al enige tijd het convenant Zonder respect geen voetbal van toepassing. Een initiatief van alle voetbalverenigingen uit de Haarlemmermeer, de gemeente, sportservice Haarlemmermeer en de KNVB.

Foto's: Sport & Life Magazine

KNVB

  • Nieuw Sloten
  • belagen arbiter
  • Zonder respect geen voetbal
  • KNVB

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement