KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Heitinga per direct gestopt

John Heitinga is niet langer profvoetballer. De 32-jarige verdediger keerde aan het begin van het seizoen terug bij zijn oude liefde Ajax, maar dat werd geen succes. Trainer Frank de Boer deed slechts heel sporadisch een beroep op de in Amsterdam bij de supporters zeer geliefde speler.

Heitinga maakte zijn profdebuut voor Ajax op 26 augustus 2001 in het uitduel tegen Feyenoord. Ajax won met 2-1. Op 9 november 2003 scoorde Heitinga op bezoek bij ADO Den Haag zijn eerste treffer. Hij maakte gelijk in een met 1-4 gewonnen wedstrijd, maar moest ook met een rode kaart voortijdig naar de kant.

In 2008 maakte Heitinga de overstap naar Atletico Madrid. Daarna volgde Everton, Fulham en Herta BSC. De verdediger maakte tevens deel uit van de selectie van het Nederlands elftal dat op het wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika onder Bert van Marwijk tweede werd.

Heitinga, jarenlang woonachtig in Haarlemmermeer, gaf in november 2013 ook een interview in 433 Magazine. Dit artikel is ook nog op onze website terug te lezen (tabblad Profs).

 

  • einde carriere
  • Ajax
  • Heitinga
  • 433 Magazine

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement