Uit de regio

Lisse incasseert gevoelige dreun in Barendrecht, veerkrachtig VVSB

In de jacht op de titel in de derde divisie leed FC Lisse een kostbare nederlaag. Op bezoek bij subtopper Barendrecht verloor de ploeg van Raymond Bronkhorst met 6-2. Breekpunt in de wedstrijd was een rode kaart voor David Verweij vlak voor rust na een handsbal op de doellijn. Barendrecht wist de numerieke meerderheid vervolgens flink uit te buiten.

FC Lisse begon nog voortvarend. Justin van der Putten en Enzo Stroo zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong. Voor de ranglijst viel de schade mee. De achterstand op Sparta Nijkerk bleef twee punten omdat ook de koploper met 2-0 verloor van Staphorst. Sportlust’46 en Excelsior’31, die wel allebei wonnen, naderen zo de nummers één en twee.

Vrolijke gezichten waren er wel bij Ter Leede en VVSB. Ter Leede klopte Ajax met 2-1. Mike van den Steenhoven en invaller Melvin van Stijn waren trefzeker voor de Sassenheimers. VVSB sprokkelde in de strijd tegen degradatie drie zeer belangrijke punten tegen Harkemase Boys. De equipe van Wilfred van Leeuwen toonde na de 0-1 veerkracht. Yousef Biel was na rust de grote man aan de kant van VVSB met drie treffers. Danny Bakker scoorde tussendoor de 3-1. De Noordwijkerhouters hebben nu twee teams onder zich staan. Dinsdag wacht in Harderwijk tegen concurrent VVOG de volgende finale.