KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Invallers bepalen voor Hillegom tegen Zeeburgia

S.V. Hillegom heeft een sterke hand met zijn wisselspelers. Invaller Ronald Turenhout liet zich zondag tegen Zeeburgia gelijk zien. In de 2e helft bij een 0-0 tussenstand scoorde Turenhout de 1-0. Het bleek de aanzet tot meer. Hillegom en Zeeburgia maakten er een goede pot voetbal van. De gelukkigste was Hillegom, dat aan het langste eind trok en met 3-2 won.

‘We starten deze competitie goed en pakken de 1e wedstrijd in eigen huis gelijk de drie punten. Direct, maar doorpakken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we zijn op de goede weg', aldus trainer Stefan Teeken. Hillegom is goed bezig. Met een mix van nieuwe- en oude spelers maakt het team na het rampjaar een frisse start in de eerste klasse.

De tweede helft was spannend te noemen. Eerst scoorde de al genoemde Turenhout de 1-0. De 2-1 kwam op naam van Calvin Arendse en de winnende 3-2 werd gescoord door Jesper van Trigt, de ingevallen Aidan Ryan leverde een perfecte assist. Zo won Hillegom deze aantrekkelijke wedstrijd. Volgende week wacht AGB om 14.30 uur. Er vielen veel rode kaarten zondag in de eerste klasse. Ook Hillegom had er mee te maken. Vlak voor tijd kon Toine Evers vertrekken met een rode kaart.

Teeken

‘Ik ben zeer tevreden wat de jongens hebben gepresteerd. Ze hebben stuk voor stuk keihard voor de overwinning gestreden. We hebben vandaag terecht op karakter gewonnen. Vorige week speelden we beter, maar op de juiste momenten waren we in deze wedstrijd scherp. Je wint niet zomaar van een goede ploeg met technisch vaardige spelers als Zeeburgia. Knap dat we terugkomen na twee keer te hebben voorgestaan. De derde keer was raak. Ik dacht rond de 80e minuut aan een punt. Het werden er toch drie en dat vind ik de beloning die de jongens verdienen.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • SV Hillegom
  • Stefan Teeken

Geef jouw reactie