KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB streeft naar volledig afmaken competities

Logischerwijs is er nog geen enkele duidelijkheid wanneer de bal weer zal rollen op de voetbalvelden van de amateurclubs in Nederland. De KNVB heeft in een schrijven aan de clubs laten weten dat het streven is om de competities indien mogelijk in zijn geheel af te werken. Het seizoen moet wel in ieder geval eindigen op 30 juni 2020.

Naast de voornoemde datum maakte de nationale voetbalbond tevens bekend dat er, indien de competitie dan al hervat zou kunnen worden, geen dubbelprogramma wordt afgewerkt tijdens het paasweekend. Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld tot en met 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen. Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af. Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit in verband met de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020-2021.

De KNVB maakte in het schrijven ook duidelijk dat indien noodzakelijk de uiterste datum van overschrijving naar een nieuwe vereniging verschoven zou kunnen worden. Nu is die datum vastgesteld op 15 juni 2020

Bron: KNVB

Foto: Peer Compeer

  • KNVB

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement