KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB zet zich in voor rookvrije voetbalterreinen

De KNVB gaat zich dit seizoen samen met de Hartstichting inzetten voor rookvrije sportcomplexen. Het doel is zo veel mogelijk buitenterreinen van amateurverenigingen rookvrij te maken, zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken.

De KNVB heeft zich samen met de hockeybond (KNHB) en het korfbalverbond (KNKV) aangesloten bij de beweging van de Hartstichting. Die roept sportverenigingen al sinds 2015 op om hun sportterrein rookvrij te maken. Veel kinderen zijn lid van een sportvereniging. Alleen al voor voetbal, hockey en korfbal gaat het om 800.000 kinderen tot achttien jaar.

Steeds meer clubs
Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving Het aantal clubs met een rookvrij beleid voor kinderen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Waren er eind 2016 zo’n 60 sportclubs die hun buitenterrein voor kinderen rookvrij hadden gemaakt, inmiddels zijn dat er al bijna 140. De Hartstichting verwacht dat komend seizoen nog eens 25 sportclubs met rookvrije maatregelen van start gaan.

‘Het is goed om te zien dat zo veel clubs en sportbonden zich al bij dit initiatief hebben aangesloten. Als KNVB staan wij ook voor rookvrije terreinen en met onze eigen KNVB Campus geven wij al het goede voorbeeld. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving’, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. Bij KNVB evenementen, zoals interlands van Oranje, is het al jaren verboden te roken

Bron: KNVB

  • Rookvrije sportcomplexen
  • KNVB

Geef jouw reactie