KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Wartburgia staat voor mooie krachtproef in derde klasse

De competitiestart voor de standaardteams vanaf de eerste klasse is in aantocht. Komend weekend staat de eerste speeldag gepland. Wartburgia staat dit seizoen voor het eerst onder leiding van Tijn Hammer. Een korte vooruitblik.

'Ik denk dat we in een erg zware, maar ook mooie poule zitten. Ten opzicht van vorig seizoen zijn er veel meer voetballende ploegen en dat gaat zeker zorgen voor spannendere en leukere wedstrijden. De keerzijde ervan is dat de (sub)top een stuk breder zal zijn dan de afgelopen jaren en er veel ploegen zijn die aanspraak kunnen maken op de promotieplekken.

In mijn ogen zijn er een drietal ploegen die er bovenuit (kunnen) steken. EDO komt uit de 2e klasse en heeft een goede ploeg, Stormvogels en Olympia Haarlem doen al jaren bovenin mee en hebben ambities om te promoveren. Dan heb je ook nog ambitieuze ploegen, zoals Amstelveen Heemraad, dus het wordt een interessant seizoen.
Qua selectie ben ik blij dat iedereen gebleven is en we er in elke linie een versterking bijgekregen hebben. Het is mooi te zien dat deze groep na drie teleurstellende seizoenen (promotie misgelopen door corona en vorig jaar Buitenboys die er bovenuit stak) nog steeds de ambitie heeft het meeste eruit te halen en vol voor de bovenste plekken wil gaan.

Wij krijgen in de eerste vijf wedstrijden met IJmuiden, EDO, Stormvogels, Olympia Haarlem en SC Buitenveldert gelijk een pittig programma voorgeschoteld. Ik denk dat we daarna de eerste balans op kunnen maken en kunnen kijken of de ambitie die wij met elkaar hebben uitgesproken in deze zware poule ook realistisch is.'

Tegenstanders in 3A: Amsteleveen- Heemraad, Buitenveldert, EDO, IJmuiden, JOS Watergraafsmeer, Olympia Haarlem, RKAVIC, RODA’23, Real Sranang, SCPB’22, Stormvogels, United/DAVO en VSV.

  • Wartburgia
  • Tijn Hammer

Geef jouw reactie