Uit de regio

Van der Schinkel weer belangrijk voor Kagia

Tijs van der Schinkel heeft zaterdag weer zijn grote waarde bewezen voor VV Kagia. Mede dankzij zijn twee doelpunten werd VEW in Heemstede met 1-3 verslagen. De ploeg van trainer René Ras heeft zo na vijf wedstrijden nog steeds het maximaal aantal punten.

Op het moment dat Dorus van der Voort halverwege de tweede helft de 0-2 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. VEW maakte nog wel de 1-2, maar een paar minuten later viel direct de 1-3. In het begin van de wedstrijd sputterde de gastheer nog tegen. Het probeerde Kagia vast te zetten. Naarmate het duel vorderde kwam de formatie van Ras er beter in. Ook conditioneel lieten de Lisserbroekers geen steken vallen. Ras was gewaarschuwd. Vorige week speelde VEW 4-1 tegen VV IJmuiden, dus gaat het scoren hun makkelijk af. Je vraagt je af waar het dit seizoen eindigt met Kagia.

Verdediger Joost Meiland bekijkt het voorlopig van wedstrijd naar wedstrijd.‘Een degelijke overwinning in een duel waarin we geduld moesten opbrengen. We hadden ruimschoots de controle over de wedstrijd. Helemaal toen we 0-1 maakten, ging het ons makkelijker af. We zijn niet in gevaar geweest, want het stond achterin goed. We gingen geen vechtvoetbal spelen en bleven de vrije man zoeken. Toen we op 0-1 kwamen, kregen we meer ruimte. We komen conditioneel niet tekort in ieder geval. Na vijf wedstrijden spelen, kun je nog niets zeggen. Aan het einde van de rit zien we wel waar we staan. We zijn met de hele groep goed bezig.’