KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

SJC jeugd blijft in beweging via interne leagues

Wat gaan we doen nu de competitie stilligt, de vriendschappelijke wedstrijden ook niet meer toegestaan zijn, maar je wel honderden jongens en meiden hebt lopen die graag willen voetballen? Die vraag kwam intern binnen de jeugdopleiding van SJC zo’n drie weken geleden naar boven.

Zeker was dat de club iets zou gaan doen. Raymond Salman van de jeugdopleiding nam het voortouw, formeerde binnen een dag een team van vrijwilligers en lanceerde voor alle jeugdteams een prachtig alternatief programma. Jeugdsponsor Monskey verbond graag zijn naam aan dit evenement en de Lange Sport schakelde direct om de benodigde hesjes organiseren voor alle teams.

Om, naast lekker te kunnen voetballen, ook te werken aan de verbindende factor tussen de jeugdleden werd er gekozen om voor alle niveaus een mini-competitie op te zetten. Vorige week was de eerste ronde en afgelopen zaterdag stond speeldag 2 op het programma. In het ochtendprogramma speelde de 7,8 en 9-jarigen hun wedstrijdjes in de Monskey Kids-League en de 10- en 11-jarigen trapten af in de Pupils-League.

Er werd op 7 veldjes gestreden voor de punten, maar wat was het fantastisch om te zien hoe spelers en speelsters van verschillende leeftijden en niveaus er samen één groot feest van maakten. Conform de richtlijnen was publiek uiteraard niet toegestaan, het team van corona-handhavers had volledige controle en verdiende hiermee een dikke pluim!

Clubfotografe Johanna Oskam zorgde natuurlijk voor een hele reeks aan foto’s en de gehele ochtend cirkelde de drone boven SJC-Sportpark aan de Lageweg om zo de ouders toch nog te voorzien van wat beeldmateriaal van hun voetballende kinderen.
Rond 11.15 uur klonk het eindsignaal van de ochtendsessie, waarna alle kids zich verzamelde op het hoofdveld voor de groepsfoto. Als je dan in het voorbijgaan hoort hoe de jongste jeugd het naar hun zin hebben gehad, dan kan de dag al bijna niet meer stuk! Om 12.30 uur ging sessie 2 van start, de Monskey Youth League. Spelers van 12,13 en 14 jaar gingen onderling de strijd aan, waarbij het tot de laatste minuut spannend bleef. Binnen SJC zijn ze gezegend met een bloeiende meiden-afdeling. De enorme groei van de laatste jaren zorgde ervoor dat er met 40 meiden een eigen poule kon worden ingericht binnen de Youth League.

Prachtig om te zien hoe zo’n 250 jeugdspelers en speelsters gezamenlijk lekker aan het voetballen zijn, maar uiteindelijk zijn er prijzen te verdelen en dus moest er gepresteerd worden. Ook nu blijkt maar weer eens dat presteren makkelijker gaat als je samen de schouder eronder zet. Het SJC-motto Strijd, Passie maar vooral Vriendschap sluit hier prima bij aan!

Ook de allerjongsten werden natuurlijk weer gespot aan de Lageweg, een veld vol nieuw talent wordt elke zaterdag door een aantal SJC 1-spelers (spelenderwijs) de basis bijgebracht van het voetballen. Natuurlijk had de club het allemaal graag anders gezien, maar dit geweldige alternatief tovert bij velen toch een grote glimlach op het gezicht!

 Foto: Johanna Oskam

  • SJC

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement