KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Senioren blijven in beweging bij Alliance'22

Sinds de uitbraak van covid-19 komen mensen minder buiten en wordt er minder gesport. Om senioren toch een mogelijkheid te bieden om in beweging te blijven, is het project ‘Buurt in Beweging’ gestart op de sportvelden van Alliance22 in Haarlem. 60- plussers kunnen hier iedere dinsdag in de buitenlucht coronaproof sporten, onder begeleiding van fysiotherapeuten van Vitaal Haarlem.

Bijna de helft van de Nederlanders is minder g, aan sporten door de coronamaatregelen en de tweede lockdown. Dit meldde de sportkoepel NOC*NSF deze week. Voor Nederlanders boven de 65 jaar geldt zelfs dat 11% niet meer sport of actief beweegt. Dat gaat om zo’n 300.000 ouderen. Het is voor iedereen goed om in beweging te blijven. Maar juist nu zijn fitheid en weerbaarheid van belang voor kwetsbare groepen.

Het project ‘Buurt in Beweging’ is vorig jaar op initiatief van SportSupport, Vitaal Haarlem en SV Alliance ‘22 gestart, als uitvloeisel van het Haarlemse Sportakkoord. Als gevolg van de lockdown moesten de buitensportactiviteiten tijdelijk worden gestopt. Inmiddels is het beweegprogramma weer gestart in een aangepaste, veilige vorm. Er wordt in kleine groepen gesport, deelnemers worden in tweetallen begeleid en tijdens de oefeningen wordt ten minste 1,5 meter afstand gehouden. Op deze manier kunnen de fysiotherapeuten van Vitaal Haarlem leuke, sportieve én veilige buitensportlessen aan blijven bieden.

Fotobijschrift: Danielle Krijger (SportSupport), Remco van Rijn (Vitaal Haarlem) Robert Graat (SV Alliance ’22) en de fysiotherapeuten van Buurt in Beweging.

  • Buurt in Beweging

Geef jouw reactie