Uit de regio

VVC hengelt periodetitel binnen en wil meer

VEW heeft FC VVC afgelopen zaterdag niet kunnen verrassen. De titelkandidaat uit Nieuw-Vennep won de eerder dit seizoen gestaakte wedstrijd verdiend met 0-2 en haalde zo ook de periodetitel binnen.

Door de overwinning staat VVC nu alleen bovenaan op de ranglijst in 3B met 28 punten. Kagia volgt op 3 punten. Met Zandvoort is nu een gat geslagen van zes punten. Alle ploegen hebben nu 11 wedstrijden gespeeld.

De equipe van Van Roon had zelfs met 2-0 mogen verliezen om deze prijs te pakken. Zover liet VVC het niet komen. De oefenmeester had verwacht dat VEW niet te hoog zou spelen. De wedstrijd duurde immers nog slechts 45 minuten. De thuisclub deed dat wel en werd daar gelijk op afgerekend.

Van Roon: ‘Eigenlijk had ik daar niet op gerekend. Voor mij het sein vanaf de kant om de jongens gelijk te instrueren volop druk te geven. Dat de goal dan een paar minuten later al valt, was natuurlijk een geweldige opsteker.’ Na het doelpunt was het gelijk gebeurd met de aspiraties van VEW. Van Roon. ‘Na de 0-1 van ons hadden we gelijk helemaal de deur in het slot moeten gooien. We kregen de mooiste kansen. We stonden drie keer alleen voor de keeper. Dat had meer goals op moeten leveren. Waarschijnlijk een beetje gemakzucht. Uiteindelijk scoren we toch nog de 0-2 en was de buit helemaal binnen.’

Darius Broxterman was verantwoordelijk voor de 0-2. ‘Zo die periodetitel hebben we alvast binnen. Dat betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. Het is nu zaak om door te pakken. Geconcentreerd blijven spelen en dat elke week weer. Ik zit er bovenop, kan ik je verzekeren’, besloot Van Roon.