KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Hoofddorp in spectaculair duel langs JOS

Nieuwkomer SV Hoofddorp verstevigde haar klassering in de middenmoot van 1A door in een doelpuntrijk duel JOS/Watergraafsmeer met 4-3 te verslaan (foto). De thuisclub toonde karakter door een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Yannick Steffens scoorde na de Amsterdamse gelijkmaker zijn tweede van de middag en daarmee de winnende treffer. Sven Wierda en Revelino Vermeer waren ook trefzeker voor Hoofddorp.

Met twaalf punten uit de laatste zes wedstrijden mengt de ploeg van scheidend trainer Jerry Verschoor zich zelfs in de strijd om de derde periode. SV Hillegom behaalde onderin een cruciale 3-1 zege op Zeeburgia. Het gevaar van rechtstreekse degradatie is nu (bijna) geweken. De vrije val van EDO lijkt niet meer te stoppen. Sinds de bekendmaking dat de Haarlemmers komend seizoen niet meer uitkomen in het standaardvoetbal op zondag worden er nauwelijks punten meer gepakt. Dit keer was lijstaanvoerder Fortuna Wormerveer met 2-1 te sterk. EDO staat voorlaatste.

In de hoofdklasse A kende SJC een eenvoudige middag. De Noordwijkers maakten korte metten met DHC (5-1). Benji Broekhof, Tom Broekhuizen (2), Jeroen Dedel scoorden voor de thuisclub. Tussendoor werkte ook een Delftse speler de bal in zijn eigen doel. Bovenin leden veel andere teams puntverlies. Voor SJC lijkt Achilles 1894 de enige overgebleven concurrent in de titelrace. De voorsprong op de ploeg uit Assen is vijf punten. Achilles heeft nog wel een extra duel te spelen.

Een spectaculaire wedstrijd in 2C was die tussen Teylingen en Laakkwartier. De thuisclub verspeelde een 3-0 voorsprong, maar zegevierde daarna alsnog met 5-3. Tom van der Vlugt, Jaap Zwetsloot (3) en Pascal de Ridder waren trefzeker voor de Sassenheimers. Bij een tussenstand van 4-3 miste Laakkwartier nog een penalty. Voor de ploeg van Marc van Wonderen was het de vijfde zege in de laatste zes duels. Teylingen strijd zo nadrukkelijk mee in periode drie.

Zwanenburg maakte het zichzelf moeilijk in de race om het kampioenschap in de vierde klasse. In Hoogmade werd MMO met slechts 0-1 verslagen. HBC won wel ruim. De ploeg van Mehmet Simsek heeft echter de beste papieren voor de titel. Zwanenburg staat drie punten achter op de Heemsteders, maar heeft nog twee extra duels te spelen. NFC is de derde titelgegadigde.

Uitslagen zondag 22 april
Hoofdklasse A SJC - DHC 5-1
1A SV Hillegom – Zeeburgia 3-1
1A Fortuna Wormerveer – HFC EDO 3-1
1A S.V. Hoofddorp – JOS/Watergraafsmeer 4-3
2C West 2 DSOV – Alphen 7-1
2C West 2 Pancratius – TAC’90 3-5
2C West 2 Foreholte – HVV 2-2
2C West 2 Teylingen – Laakkwartier 5-3
3A West 2 SV DIOS – Nicolaas Boys 4-2
4E MMO - Zwanenburg 0-1
4E BSM - HBC 0-4
5C Nautilius - SC Badhoevedorp 7-1

Foto: Minke Wiggerink

SV Hoofddorp- JOS

  • SJC
  • Teylingen
  • SV Hillegom
  • EDO
  • SV Hoofddorp
  • Zwanenburg
  • HBC
  • DSOV

Geef jouw reactie