KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Jeugd Buitenveldert geniet met volle teugen

De trainingsvelden zijn weer open voor de jeugd. Door de coronamaatregelen werd er ook bijna zeven weken niet meer gevoetbald op het kunstgras van sc Buitenveldert in Amsterdam-Zuid. Op deze mooie dag is het hek gelukkig weer van het slot en wordt er voor het eerst weer fanatiek getraind.

‘Ik ben hier niet meer goed in, het is veel te lang geleden.’ Adam (8) verspeelt tijdens een dribbeloefening de bal. Hij gooit zijn trainingsjack uit en probeert het opnieuw. De ouders kijken toe vanachter het hek. Zij mogen niet mee naar binnen en wachten buiten, keurig op anderhalve meter. Op het trainingscomplex van sc Buitenveldert in Amsterdam is een route aangelegd zodat niemand elkaar hoeft te kruisen. Pionnen geven aan welke route je moet lopen. De kantine en kleedkamers zijn dicht. Alleen de wc is open. Jeugdcoördinator Henk Storm vertelt dat er tijdens een eerdere training vandaag een voetballertje van zes niet alleen naar binnen durfde en moest huilen. ‘Normaal gaat altijd zijn moeder mee en dat kan nu niet.’ Maar wanneer je naar het veld kijkt, is het een training als alle andere. De jongens van JO8-3 en -4 trainen vandaag samen. Er staan tien jongens en één meisje op het veld. De jeugd traint op conditie, duels, afmaken op doel en tot slot het langverwachte partijtje. De zon schijnt en er wordt veel gelachen. De jongens en meisjes van Buitenveldert – in opvallend veel Ajax-tenues - trainen fanatiek en er wordt gejuicht alsof ze het winnende doelpunt in de Champions League finale maken.

Voor de kinderen onder de dertien jaar is er eigenlijk weinig veranderd. Zij hoeven geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Bij de bovenbouw, die een week later begint, ligt volgens Storm de grootste uitdaging. Er wordt met maximaal één team op een heel veld getraind, waar normaal twee of drie teams tegelijk spelen. ‘Het is echt passen en meten. Teams kunnen dus ook minder vaak in de week trainen. Daar is gewoon geen ruimte meer voor.’ Partijtjes spelen zit er voorlopig ook niet in. Deze teams gaan vooral aan de slag met techniek, loopstructuur en conditie. Maar Storm is al lang blij dat er weer getraind kan worden. ‘Ik was er echt van overtuigd dat het niet meer zou gebeuren dit seizoen.’

Het volledige artikel van onze nieuwe redactrice Frederiek Weel is te lezen in de volgende uitgave van 433 Magazine die in de planning staat voor begin juni.

 

  • SC Buitenveldert
  • jeugdvoetbal
  • hervatting trainingen
  • 433 Magazine

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement