KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Sporting Martinus heeft selectie voor komend seizoen rond

Het seizoen 2022-2023 heeft met de nacompetitietoegift lang geduurd voor het Amstelveense Sporting Martinus. Na het 0-2 verlies in de 2e ronde tegen TSC uit Oosterhout, dat uiteindelijk promoveerde, kwam er een abrupt einde aan een toch zeer geslaagd en succesvol eerste seizoen sinds de terugkeer in de 2e klasse.

Achter de schermen heeft de technische commissie van Sporting Martinus richting volgend seizoen niet stilgezeten. In samenspraak met de nieuw aangestelde hoofdtrainer Michael Crombeen is er sinds zijn aanstelling het nodige werk verricht om de selectie voor na het zomerreces vorm te geven. De selectie van het eerste elftal blijft grotendeels in tact en wordt waar nodig aangevuld. Waar een beperkt aantal spelers stopt of (slechts één) kiest voor een nieuw avontuur elders, heeft Sporting Martinus zeven spelers van buitenaf aan de selectie toegevoegd en liefst negen talenten uit de eigen jeugdopleiding doorgeschoven naar de selectie van het eerste- en tweede elftal.

Relatief veel nieuwe spelers, juist ook uit de eigen jeugdopleiding, met als doel zowel kwalitatief als kwantitatief een positieve impuls aan de selectie te geven.
Van de eerste selectie maakt Tiago Conceicao dos Santos de overstap naar competitiegenoot ZSGOWMS waar hij kans ziet samen met zijn broer, keeper Santos, te spelen. Keeper Danny de Bruijn stapt over naar een vriendenteam bij Hoofddorp, keeper Yannick Rosenboom en Bo de Bruijn stoppen met voetballen en Luka Misumi is in ieder geval de eerste seizoenshelft niet beschikbaar vanwege studieplannen in het buitenland. Daarnaast stopt of zoekt een zevental spelers uit het 2e elftal zijn geluk elders.

Aanwinsten
Sharique Hovenkamp komt van AFC. De talentvolle keeper maakte onderdeel uit van de zondag 1 selectie in de 2e divisie voordat hij een korte voetbalpauze inlaste. Het ging weer kriebelen en Hovenkamp vond bij Sporting Martinus zijn nieuwe uitdaging. Ook van AFC maken Michael Mol (zaterdag 1), Sam Honsdrecht en Chivu Gathier (beide o21) de overstap. Tom Schoonderwoert, talent en doelpuntenmachine van TOS/Actief gaat de uitdaging aan om zijn scorend vermogen ook twee niveaus hoger te laten zien. Talent Ibrahim Uwamahoro maakt de overstap van stadgenoot Amstelveen Heemraad naar Sportpark Overburg en als laatste aanwinst werd de linksbenige Ali Altuntas aangetrokken van Kampong O23.

Ook vaste waarde Nils Spooren keert na een jaar blessureleed terug in de selectie. Ook Ralph Rekkers wordt na de winterstop terugverwacht. Met hen worden na de zomer uit de O19 lichting van de eigen jeugdopleiding talentvolle spelers Hidde Kerstens, Max Musch, Elijah Veer, Bram Hilder, Sam Groot, Daan Reuver, Jelle Annema, Joppe Wind en Huub Wijnen verwelkomd. Zij krijgen volop kans om zich te doen gelden in het keurkorps van Crombeen.

Zo staat er ook komend seizoen weer een relatief jonge en talentvolle selectie klaar om voort te borduren op de successen van recente voetbaljaargangen. Crombeen is tevreden met de samenstelling van zijn groep en heeft in juni al een aantal (kennismakings)trainingen op het programma staan. De voorbereiding op het nieuwe seizoen zal starten op 8 augustus.

Tekst Oscar Spooren
Foto: Alex van Elven

 

  • Sporting Martinus
  • selectie
  • Amstelveen
  • Michael Crombeen

Geef jouw reactie