Uitslagen

Lisse delft onderspit tegen VVSB

De bollenderby tussen FC Lisse en VVSB is zaterdag een prooi geworden voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Op Ter Specke eindigde de wedstrijd in 2-4.

Trainer Eric Meijers van VVSB heeft prettige gedachten aan Ter Specke. Hij verloor nog nooit in Lisse Eerst tweemaal met Achilles en daar kwam zaterdag FC Lisse bij. De Lissenaren werden na 7 minuten in het zadel geholpen door een terugspeelbal van zeker 30 meter van VVSB’er Richelo Fecunda. De verdediger werkte de bal zo in zijn eigen doel. De eerste 20 minuten van de wedstrijd werden de Lissenaren met gerichte aanvallen zeer gevaarlijk maar kwamen niet meer tot scoren. VVSB herpakte zich en Tim de Rijk was trefzeker 1-1. De bezoekers gingen daarna door met druk zetten en met succes. Frans van Niel zorgde voor de verdiende 1-2. VVSB nam gas terug, maar via en eigen doelpunt van Jordi Tiktak nam het toch verder afstand.

In bedrijf twee zochten de Lissenaren naar de aansluitingstreffer. Oussama Siali was met een vrije trap nog trefzeker 2-3, maar had later met een schot tegen de lat pech. Lisse voerde de druk op en VVSB wachtte geduldig op die ene kans en die kwam er ook. Invaller Mo ElOsrouti maakte vlak voor het eindsignaal de 2-4 en zo een eind aan alle onzekerheid.

Meijers was tevreden met het behaalde succes in Lisse. ‘We zijn op de goede weg. Het was niet makkelijk, maar ik vond ons wel beter en dat maakte het verschil vanmiddag. Die 1-0 was domme pech. Voor de rust herstellen we ons en nemen we de leiding. We gaan proberen de lijn van vandaag door te trekken.’