KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

DSOV snijdt zichzelf in de vingers tegen AFC'34

DSOV, debutant in de eerste klasse, staat na vier gespeelde wedstrijden weer met beide benen op de grond. Na een winstpartij en een gelijkspel verloren de Vijfhuizers twee keer op rij. Zondag bleek AFC’34 met 0-2 te sterk. Over de wedstrijd gezien kreeg het genoeg mogelijkheden op een doelpunt, maar de thuisclub faalde in de afronding.

De ploeg van Bart Jansen had minimaal voor de rust moeten scoren. DSOV raakt de paal en lat en werd in deel twee een zuivere penalty onthouden. AFC’34 speelde compact en gebruikte veel de lange bal en loerde en wachtte op het juiste moment wat in de tweede helft zou gebeuren. Een grote misser aan DSOV-kant was er voor nodig om AFC’34 op voorsprong te brengen. Een schuiver in de rechterhoek betekende de 0-1. Daarna probeerde DSOV om nog zeker op 1-1 te komen en zette het een tandje bij. De druk die het zette, was niet genoeg voor de gelijkmaker. Dat de bezoekers in de slotseconde er nog 0-2 van maakte, deed toen niet meer ter zake. Volgende week wacht Zaanlandia. Nieuwe kansen voor DSO. Aanvaller Bianco Carolina sprak over een zure nederlaag.

‘We hadden zeker een punt verdiend vandaag en hebben ons zelf tekort gedaan. We hebben genoeg mogelijkheden gehad, die we zelf creëren, laten liggen. Jammer dat we op deze manier verliezen. We hadden vandaag deze wedstrijd ook op 0-0 moeten houden en stappen kunnen maken. In principe stond ons verdediging goed. Door een ongelukkig moment verliezen we deze wedstrijd. Eigenlijk geven we weinig weg en hebben we alles onder controle. Maar vandaag waren we te onrustig voor de goal. We hadden voor de goal de bal eens terug moeten leggen rond de zestienmeter. Je krijgt dan vaak 100 procent kansen op dat moment. Ook werden de flanken te weinig benut. Er zit meer in voor ons, want ik schrik niet echt van het niveau van de eerste klasse en ligt het vooral aan onszelf. Het is niet zo dat we iedere keer worden afgetroefd door de tegenstander. Volgende week spelen we tegen Zaanlandia en wordt het weer tijd om punten te vergaren’, aldus Carolina.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • DSOV
  • Bart Jansen
  • Bianco Carolina

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement