KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB overlegt met clubs over latere competitiestart

Samen met amateurclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt.

Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB de clubs van dienst te zijn. Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de bond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer.

In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender 2017/’18. Met de vertegenwoordigers van de tweede divisie, derde divisie en de hoofdklasse is al besloten om de competitie later te beginnen.

433 Magazine is benieuwd naar de mening van haar lezers. Reacties met naamsvermelding zijn welkom via e-mailadres redactie@433magazine.nl.

Bron: KNVB

 

  • KNVB
  • speeldagenkalender 2017-2018

Geef jouw reactie