KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Alle lichten op groen voor nieuwe kunstgrasvelden VVC

De twee kunstgrasvelden van FC VVC worden volgend jaar vervangen. Het bestuur van de Nieuw-Vennepers was hiervoor al lange tijd in gesprek met de gemeente Haarlemmermeer en inmiddels staan alle lichten op groen.

Kunstgrasvelden en het nieuws, een opvallende combinatie de afgelopen maanden. rubberkorrels wel of niet veilig, verschillende meningen en standpunten. Vooralsnog gaat de gemeente Haarlemmermeer mee met de mening van het RIVM. Het is veilig om op onze kunstgrasvelden te trainen en te voetballen.

Voor FC VVC speelde nog een ander groot bezwaar over de kwaliteit van de kunstgrasvelden. De velden 1 en 4 worden al ruim tien jaar intensief bespeeld. Elke avond wordt er getraind en in het weekend van de vroege ochtend tot laat bespeeld. De velden zijn na deze 10 jaar dan ook hard aan vervanging toe. Er is inmiddels te weinig demping met als gevolg toenemende kans op (knie) blessures.

Tegen de tijd dat de velden vervangen moeten worden, zal de kwestie rond de rubberkorrels ook wel duidelijk zijn. Op deze manier vallen twee dingen mooi samen.

 

  • FC VVC
  • kunstgrasvelden

Geef jouw reactie