KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Amateurvoetballers mogen hoop houden dat competitie wordt uitgespeeld

Zonder de mooiste en beslissende maanden lijkt het voetbalseizoen 2019-2020 abrupt ten einde gekomen. Op een persconferentie had premier Mark Rutte de teleurstellende en pijnlijke boodschap dat het verbod op ‘samenkomsten’ en ‘evenementen’ wordt verlengd tot 1 juni 2020. Daarmee lijkt het onmogelijk om het seizoen nog voor 30 juni uit te spelen en lijken spelers, trainers, vrijwilligers en supporters zich nu al te kunnen opmaken voor volgend seizoen.

De maatregelen voor sportclubs blijken hier los van te staan, zo blijkt uit de berichtgeving van de KNVB dinsdag. Deze gelden voorlopig nog tot 6 april. Dat betekent dat er nog een mogelijkheid is dat er tussen 6 april en 1 juni een hervatting van de competities plaatsvindt. Dat er in dat geval tot 1 juni zonder publiek gespeeld zal worden, lijkt wel zeker.

Zeker is het dat het de clubs los van het sportieve en sociale aspect in het hart ook financieel zal raken. In hoeverre de clubs een financiële tegemoetkoming ontvangen, is nog maar de vraag. Het is tot nu toe ook onduidelijk wat dit scenario voor het topamateurvoetbal betekent voor het aanwijzen van clubs die promoveren en degraderen mocht er inderdaad niet meer gespeeld kunnen worden.

Het niet uitspelen van het voetbalseizoen is bijna een unicum. De laatste keer dat dat gebeurde was in de Tweede-Wereldoorlog, het seizoen 1944-1945.

 

 

  • Voetbalseizoen 2019-2020 ten einde

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement