KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van Hoek weet niet van ophouden

In het regionale amateurvoetbal is Herman van Hoek een bekende naam. De 69-jarige trainer Amsterdammer is al ruim dertig jaar actief in de voetballerij. Wanneer je hem hoort praten, weet je dat je te maken hebt met een echte liefhebber. Recent tekende Van Hoek (midden op de foto, red.) weer voor een jaar bij als keeperstrainer en jeugdcoördinator van SV Hillegom. Daarnaast is hij thans ook nog actief bij het Amsterdamse Swift en VV Monnickendam en nog regelmatig informeren er nieuwe clubs naar zijn diensten.

Op zijn lange CV prijken verder onder meer DIOS, Legmeervogels, VVA/Spartaan, ADO’20 en WSV uit Wormer. Ook werkte hij vele jaren met veel plezier en succes samen met niemand minder dan Frans Hoek bij het organiseren van de regionale keepersdagen waarvan de grootste talenten doordrongen tot de landelijke finale.
Wanneer er iets vanaf de basis opgebouwd dient te worden, voelt Van Hoek zich helemaal in zijn element. Zo begon hij ook bij Hillegom. Sinds zijn komst in 2018 is er duidelijk veel meer aandacht gekomen voor de keepers. Zo is er door het ontwikkelen van een complete leerlijn veel meer structuur in het begeleiden van de selectie en niet-selectie keepers. Van Hoek: ‘Hierin staat precies omschreven wat een doelman op een bepaalde leeftijd moet kunnen en op welke manier we dat dienen te realiseren. Wij werken vanuit één duidelijke visie en leerlijn toegepast met de juiste oefenstof.

Tweebenigheid, bovenhands links en rechts gooien, de juiste uitganghouding en aanvallend keepen zijn curiale opleidingspunten.’ Samen met een fijne en gedreven groep jeugdkeeperstrainers is Van Hoek werkzaam vanaf de JO9 t/m JO19 en MO13. Sinds zijn aantreden wordt ook alles keurig bijgehouden en vastgelegd. ‘Twee keer per seizoen (november – april) volgt er één POP- gesprek (Persoonlijk Ontwikkel Plan, red,). Dit plan wordt digital opgeslagen, zodat altijd teruggekeken kan worden. De verbeter- (liever géén minpunten) en pluspunten worden doorgenomen. Vanuit deze gesprekken kunnen wij weer iedereen persoonlijk de juiste oefenstof aanbieden.’ De Amsterdammer voelt zich helemaal op zijn plek bij de dorpsclub. ‘Het zijn allemaal hardwerkende mensen met de mentaliteit niet lullen, maar poetsen. Dat ‘matcht’ goed met mij.’

Het volledige artikel publiceren we in de juni-editie van 433 Magazine die binnenkort verschijnt.

  • Herman van Hoek
  • SV Hillegom

Geef jouw reactie