KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Eerste editie 433 Footgolfcup smaakt naar meer

Op het terrein van FOOTgolf Nederland in Spaarndam is vrijdag 21 juni de eerste editie van de 433 Footgolfcup gespeeld. Onder ideale weersomstandigheden, een graadje of achttien in combinatie met een lekker zonnetje, maakten de deelnemers van diverse bedrijven uit de regio kennis met deze leuke combinatie van voetbal en golf. Daarnaast werd ook de nieuwe editie van Sport & Life MRA gelanceerd. Mieke Booij, wethouder van onder meer sport in Haarlemmermeer, mocht dit keer het eerste exemplaar van dit fraaie magazine in ontvangst nemen van uitgever Marnix Bakker.

Rond de klok van 15.30 verzamelden de eerste deelnemers zich voor deze sportieve meeting. Na een eerste drankje werden snel de gemixte teams gevormd. Daarna was het tijd om de baan op te gaan. Eigenaar Rody Spaan van FOOTgolf Nederland heette de deelnemers welkom, gaf een korte uitleg van de spelregels en deelde aan ieder speler van een eigen, duidelijk herkenbare bal uit. Bij FOOTgolf hoef je immers niet te wachten tot iemand de bal in de hole heeft gespeeld, maar ben je allemaal gelijktijdig op de baan. Degene wiens bal het verst van de hole ligt, is weer aan de beurt. In totaal stonden er verdeeld over twee etappes achttien holes op het programma. Bij iedere baan stond keurig uitgelegd wat exact de bedoeling was. Bij een aantal banen waren er flink wat hindernissen, zoals hekken en bomen die genomen moesten worden en een behoorlijke traptechniek vereiste. Hard kunnen schieten was lang niet altijd de juiste tactiek om tot een mooie score te komen. Wanneer de bal in het hoge gras terecht kwam, koste dat immers nog een kostbaar strafpunt ook.

Het spreekwoord oefening baart kunst, was bij de eerste editie van de 433 Footgolfcup zeker ook van toepassing. En nog belangrijker, het plezier bij de deelnemers was zichtbaar groot. Dat het programma uitliep en er onvoldoende tijd overbleef om iedereen na de pauze weer de baan op te sturen, werd dan ook alom betreurd. Een aantal spelers besloten toch om toch nog de ander negen holes te lopen en dan maar wat later bij de afsluitende barbecue aan te sluiten. Daarna was het tijd voor modaretor Andy Houtkamp om de uitslag, over slechts negen holes dus, bekend te maken.

Aangezien niet iedereen dezelfde banen had gespeeld, gaf dit wel een enigszins vertekend beeld. Gelukkig bleven protesten bij het uitreiken van de bekers aan het beste team en de sterkste individuele spelers uit. Jan Sleijfer, Michel Eikelenboom, Jan Niebeek en Ton Krol vormden de winnende formatie. Nicole Visser was de beste vrouw en Patrick Lauwerens won bij de mannen.  

  • 433 Footgolfcup
  • FOOTgolf Nederland

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement