KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Cultheld Boelee betrouwbare factor voor Ter Leede

Rechtsback en aanvoerder Mike Boelee van Ter Leede is en blijft een zekerheidje. Hij speelt alweer 8 jaar bij Ter Leede. Vanuit de jeugd van Rohda’23 vertrok hij naar AZ en vervolgens liep de route naar Sassenheim. Met Ter Leede was Boele de laatste twee jaar dichtbij promotie naar de derde divisie.

Eerst deed Argon, Ter Leede de das om in de laatste competitiewedstrijd via Ian van Otterlo, die nu bij de roodgelen speelt. Het jaar daarop lukte het niet in de nacompetitie en greep Ter Leede net naast de prijzen. Hij werd wel kampioen met Ter Leede enige tijd geleden. Dit seizoen starten de roodgelen weer in de hoofdklasse en is de stelregel driemaal is scheepsrecht onder coach Henk Wisman.

Wisman doet het ondanks vertrekkende spelers elk seizoen weer uitstekend op sportpark De Roodemolen. De aanvoerder heeft het reuze naar zijn zin bij de roodgelen en is een vaste keuze. Van Boelee kom je in het veld niet af. Het is net een bromvlieg, want hij blijft aan je plakken. Het is een genot om hem te zien spelen, want hij verzuimt nooit. Boelee zelf: ‘Het is een familie club. Zo voel ik dat. Ik voelde me gelijk thuis. Het klinkt cliché, maar zo is het. Ik speel hier voor het achtste seizoen en ik ben al drie jaar aanvoerder. Daar ben zeer content mee. Ik heb de band overgenomen van Rydell Kewal die toen wegging. Het heeft ook te maken met de mensen die hier elke zaterdag komen uit en thuis en de spelersgroep. Ik ben meteen goed opgevangen en dat siert de club en andere aanverwanten. Ik heb het nog steeds onwijs naar mijn zin bij Ter Leede. Bij Roda’23 ben ik dus vroeger begonnen. Het is eigenlijk te vergelijken met Ter Leede. Warmte zegt alles. Als ik daar nog steeds kom, zie ik altijd blije gezichten en leuke mensen. Echt een beetje een dorpsclub uit Amstelveen en een hele grote.’

Verwachtingen
‘Ik verwacht dit seizoen dat we meedraaien zoals we altijd bovenin te vinden zijn. Ik moet wel zeggen dat er sterkere teams zijn bijgekomen zoals bijvoorbeeld Spijkenisse, Capelle en SC Feyenoord. Dit zijn teams die altijd lastig voor ons zijn om tegen te spelen. Van Jong Den Bosch weet ik niet wat ik er van moet verwachten en ik denk dat Rijnvogels goed heeft ingekocht. Dat wordt een zware tegenstander. Ik denk dat we in vergelijking met vorig seizoen een zwaardere competitie tegemoet gaan. Je weet het eigenlijk niet, maar na zes á acht wedstrijden weet je wel waar je ongeveer staat. We boeren goed onder Henk (Wisman). Elk jaar krijgt hij het ondanks vertrekkende spelers en nieuwe spelers voor elkaar om een team te formeren. Eigenlijk zijn wij een opleidingscentrum voor andere clubs, want zo is het gewoon. Kijk bijvoorbeeld naar Oussama Siali die naar FC Lisse is vertrokken. Ik gun trouwens de jongens die elders aan de slag gaan alle goed toe. Ik ga hoe het er nu naar uitziet nog een paar jaar door bij Ter Leede. Ik ben net 28 jaar geworden. Wat Rohda 23 betreft, ga ik eens terug. Wanneer? Voorlopig niet. Van origine is Rohda een zondagvereniging, maar nu is het zo dat een stel oudere jongens naar de zaterdag zijn gegaan. Dat willen ze nieuw leven inblazen. Als ik ooit hier weg ga, ga ik daar met mijn vrienden op zaterdag spelen.’

‘Bij Ter Leede ben ik na zoveel jaren wel gewend aan zware programma’s. We gaan er zoals vorige jaren weer alles aan doen om goed te presteren. Voor ons is het een prachtige graadmeter om te kijken waar we staan. We hebben weer een pittig programma voor de boeg, maar dat is alleen maar nuttig voor ons. We spelen in de voorbereiding alleen tegen clubs die uitkomen in de derde klasse of hoger. Ik ben zeer tevreden over deze selectie die we nu hebben en laat de rest maar over aan Henk. We laten altijd leuk voetbal zien, wat wil je nog meer? Laten we er nu voor het derde jaar op rij voor gaan’, aldus Mike Boelee aanvoerder van Ter Leede.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Mike Boelee
  • Ter Leede

Geef jouw reactie