KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Spannende zaterdag in derde klasse B

Er staat aanstaande zaterdag een spannend weekend voor de deur. Gaan de vier koplopers de punten pakken en wat doen de clubs daarachter. Kagia speelt dan de onvervalste derby in eigen huis tegen SCW dat op de achtste plaats vertoefd. Na het verlies van Kagia tegen VVC FC enkele weken geleden staan beide koplopers op gelijke hoogte op de ranglijst met 18 punten.

Met een wedstrijd meer gespeeld volgen VEW en IJmuiden ook met achttien punten. Met twee punten minder volgen in het voetspoor Zandvoort SV en Arsenal ASV. Het is elke week weer husselen op de ranglijst in de derde Klasse b. De ene ploeg heeft zeven wedstrijden gespeeld, de ander weer 8, en een aantal clubs zelfs negen wedstrijden. Rini van Roon de coach van VVC noemde het niet voor niets een Micky Mouse-competitie.

Kagia reisde vorige week voor niets af naar Heemstede om de topper tegen VEW te spelen. Het weer was bar en boos met grote hagelstenen tot gevolg. En die hagelstenen gooide roet in het eten toen het droog werd. Die vormde in het kunstgras het gevaar door gladheid. In overleg met de scheidsrechter en beide coaches werd besloten om niet te spelen. Zaterdag de herkansing voor Kagia om aan spelen toe te komen tegen SCW. Welke kant gaat het op in deze wedstrijd. Een derby blijft een derby, of je nu koploper bent, of op de achtste plaats staat.

Opvallend is ook de doelpunten productie bij de koplopers. Kagia, VVC en VEW scoren er lustig op los. Het drietal staat op 29 gescoorde goals terwijl Zandvoort met 28 goals ook behoorlijk uit zijn slof schiet. Ook bij VVA/Spartaan weten ze hoe je moet scoren met 25 goals op de teller. IJmuiden doet het minder met 18 goals, maar staat wel met hetzelfde aantal punten bovenin. Bovendien speelt IJmuiden zaterdag tegen het stijf onder aanstaande S.V. Hoofddorp en kan de productie opgekrikt worden. Hoofddorp heeft inmiddels 39 goals om de oren gekregen.

FC VVC speelt tegen VVA/Spartaan. De ploeg van Rini van Roon is er alles aan gelegen om drie punten toe te voegen aan het totaal. De oefenmeester wil dit seizoen maar een ding, promoveren met VVC. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar de coach is vastberaden. ‘We zijn er klaar voor’, liet hij voor de wedstrijd tegen Kagia van enige weken geleden weten VVC won de wedstrijd met 4-1. Zes koplopers, wat een unicum. Is dat zaterdag nog zo, is de vraag.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

  • FC VVC
  • Kagia
  • SCW
  • SV Hoofddorp

Geef jouw reactie