Uitslagen

Valse start breekt Kagia op tegen Westlandia

Het is Kagia zaterdag niet gelukt om enigszins afstand te nemen van de gevarenzone. Tegen Westlandia verloor het op eigen veld met 1-3. De bezoekers kenden met een treffer in de eerste minuut een droomstart en dat bleek voor Kagia een voorbode voor een lastige eerste helft.

De thuisclub kwam maar weinig aan aanvallen toe en de schade liep met de 0-2 al snel verder op. In een fase dat Kagia iets van de schrik komen leek, viel de 0-3. De tweede helft was Kagia gelijkwaardig aan Westlandia dat de teugels liet vieren.

Tijs van der Schinkel had pech met een schot dat net over ging en één die op de paal belandde. Kagia hoefde niet te vrezen voor extra tegendoelpunten en kwam uit een door Rens Lamboo benutte strafschop nog terug tot 1-3. Verder lieten de Westlanders het niet komen. Voor Kagia breken er belangrijke wedstrijden aan tegen tegenstanders die meer gelijkwaardig zijn. Tegen onder meer DoCoS, Soccer Boys en SVC’08 en zullen er moeten gepakt moeten worden om ook volgend jaar weer actief te mogen zijn in de tweede klasse

Kagia-speler Jesper Imanse: ‘We kregen geen penalty net voor rost en het wordt in de tegenaanval 0-3. Dat was een domper van ons. Als wij die 1-2 maken, gaan we daar de rust mee in en hebben we wel een andere situatie. In de tweede helft gaan we op zoek naar de 1-3. Jammer dat het dan niet lukt op dat moment. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar het was net niet. We hebben het de eerste helft weggeven. Het eerste doelpunt viel veel te snel.'