KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voor clubman Van den Berg gaat er niets boven Teylingen

Mister Teylingen, want zo kun je hem onderhand na zoveel jaar wel noemen. We hebben het over Hans van den Berg momenteel al tijden onderdeel van het technisch beleid. Hij speelde zes jaar in het eerste elftal. Een enkel blessure dwong hem te stoppen. Eigenlijk is er maar een club die Hans op handen draagt en dat is Teylingen waar hij mee is groot gebracht.

Hans heeft het altijd naar zijn zin en verwacht dit nieuwe seizoen zeker iets van zijn club. Dat heeft ook te maken met de nieuwe spelers die aansloten waaronder drie van buurman Ter Leede. Ook is doelman Wessel Zonjee weer terug na blessureleed. Hij kan dit seizoen veel concurrentie verwachten van de andere keepers. Een soort van mengeling dus, want je hebt elkaar te allen tijde altijd nodig.

‘We zitten in een leuke competitie. Vorig seizoen hadden we wat meer Haagse clubs. Dit seizoen zijn er nu wat minder, maar fysiek zijn het sterke ploegen. We zitten eigenlijk in een kring van Den Haag zo door de polder heen weer terug naar de Bollenstreek. Foreholte is heel leuk met veel publiek. In de polder hebben we bijvoorbeeld DOSR, ROAC en Stompwijk, erbij. Daarnaast ook KDO en Altior. Eigenlijk zijn het allemaal leuke clubs om tegen te spelen. Ik verwacht veel van deze competitie. Goed starten lijkt mij. De andere teams uit West 2 zijn er niet meer bij. Of dat een voordeel is, zal nog blijken. Wat ik al aangaf, sommige Haagse ploegen ontbreken deze keer. Wij zien ROAC en DOSR ook als derby’s. De verste bij ONA in Gouda. De rest van de tegenstanders ligt in de buurt. We spelen 4 november thuis tegen Foreholte We hopen op een beetje goed weer. Er staan dan zomaar tussen de 600 en 700 toeschouwers langs de lijn. Dat geeft een geweldige entourage trouwens en helemaal voor de jongens.

De selectie is wat smaller geworden. Er zijn er in totaal zestien jongens gestopt. Dirk Zwetsloot gaat studeren in Tilburg, die daar ook gaat wonen. We hebben negen jongens terug, maar daar zitten wel 3 jonge A1 jongens bij. O.a Sepehr Safi is terug van Boshuizen uit Leiden. Het ziet er goed uit zo te zien, maar onze doelstelling blijft voorlopig onderaan het linkerrijtje. Dat hebben we vorig seizoen besproken bij de start en daar houden we voorlopig dit seizoen aan vast. Meer, altijd welkom.

Belangrijk is om het op in de oefenperiode op de rails te krijgen met deze selectie. Je hebt te maken met veranderingen en andere spelers, dat alleen al is pittig. Dat moet passen, want daar gaat het om. Minder is het vertrek van Pascal de Ridder. Dat was één van onze betere spelers. Die zijn we voorlopig kwijt tot medio oktober i.v.m. een wereldreis. En dat is jammer, want hij maakte vorig seizoen aardig wat doelpunten voor de club. Dit jaar ben ik 15 jaar bestuurslid voetbalzaken en eerst was ik een jaar of elf elftalleider. Op zondag is er helaas minder publiek langs de kant en dat is jammer. Voor mij is er maar een club en dat is RKVV Teylingen en ik ga ervan uit dat het seizoen voor ons goed verloopt.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Teylingen
  • Hans van den Berg

Geef jouw reactie