KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KNVB ontwikkelt keuzetool voor nieuwe velden

Het faciliteren van wedstrijden en trainingen op de voetbalvelden vraagt om specifieke kennis. Dit geldt helemaal als er een nieuw veld moet worden aangelegd, wat ook nog eens om een langetermijninvestering vraagt. Weinig mensen hebben ervaring met het maken van een dergelijke keuze. Daarom heeft de KNVB een online keuzetool ontwikkeld die hierbij ondersteuning biedt.

Deze innovatieve online tool maakt het mogelijk om - door enkele gegevens in te vullen - een advies te genereren over welke veldsoort het meest geschikt is voor de betreffende vereniging. De tool is vrij toegankelijk en gratis te gebruiken voor elke bezoeker van KNVB.nl.

Inzicht in kosten
Het raadplegen van de tool verschaft inzicht in de kosten van een veld op korte en lange termijn en geeft duidelijkheid over veelvoorkomende kwesties. Hoewel de investeringskosten (kosten bij aanleg) vaak helder zijn, is het lastiger in te schatten hoe hoog de exploitatiekosten (onderhoud, tussentijdse toplaagrenovaties, afschrijving) zullen uitvallen.

Inzicht krijgen in alle kostenposten voordat het veld wordt aangeschaft is geen overbodige luxe. Zo worden zaken als gebruiksintensiteit, onderhoud, inrichtingsmaterialen (denk aan hekwerk en verlichting) en keuring- en afschrijvingskosten in de tool meegenomen om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen vormen van de totale kosten van een veld.
Innovatiepartners

De KNVB heeft in de ontwikkeling van de tool onder andere gebruik gemaakt van de expertise van verschillende innovatiepartners die onderdeel uitmaken van #11, de innovatiehub van de KNVB.
Bron: KNVB

  • KNVB
  • keuzetool nieuwe velden
  • innovatie

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement