KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nieuwe speelwijze betaalt zich al uit voor Kon. HFC

In de tweede divisie is de klassering van de Koninklijke HFC zeker opvallend te noemen. Met relatief bescheiden middelen presteerden de Haarlemmers prima. Met 28 punten uit zestien wedstrijden begint de ploeg van debuterend hoofdtrainer Gertjan Tamerus vamaf de zesde plaats aan 2019.

Tamerus beoordeelt de prestaties met het cijfer acht. ‘We zijn zeer tevreden over de stand op de ranglijst, het puntenaantal en het spel tijdens een groot aantal wedstrijden. Daarnaast is de sfeer in en rond het team goed en werkt iedereen hard. We willen graag de tweede seizoenshelft hetzelfde laten zien.’

‘We hebben dit seizoen voor een nieuwe speelwijze gekozen waar spelers dus nog maar kort ervaring mee hebben. Er is dus nog ruimte voor ontwikkeling. We hanteren duidelijke teamafspraken en proberen elke speler optimaal in zijn kracht te laten spelen. Dat gaat steeds beter en de tweede seizoenshelft gaan we proberen dat verder te verbeteren. We zijn erg tevreden over het geringe aantal tegendoelpunten. Voor het aantal kansen dat we creëren, scoren we nog te weinig. Genoeg ruimte voor verbetering dus.’

Een lange winterstop is er voor de spelers niet bij. Op donderdag 27 december begint de Kon. HFC al met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. ‘Na de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft zijn we direct gestopt met trainen. Trainingen na de laatste wedstrijd vaak van minder niveau zijn. Door de 27e weer te starten, hebben we voldoende trainingen in de benen en moeten we klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd op 12 januari’, aldus Tamerus.

Zijn team start deel twee met uitduel tegen nummer drie Katwijk. De Koninklijke HFC heeft mooie herinneringen aan het vorige bezoek aan sportpark De Krom. Via een 1-2 zege wist het in de slotfase van de vorige competitie het kampioensfeest van de Katwijkers uit te stellen.

 

  • Koninklijke HFC
  • Gertjan Tamerus
  • tweede divisie

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement