KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Hengelen met Hennie

In de rubriek Hengelen met Hennie gaat onze reporter langs bij voetbal coaches en spelers uit de regio. Deze keer is dat oefenmeester Henk Wisman van Rijnsburgse Boys. De ploeg bezet momenteel de vierde plek op de ranglijst in de tweede divisie en heeft vier punten minder dan koploper Katwijk.

In zijn jeugdjaren speelde Wisman voor de Zwarte Schapen en later Ajax. Wisman is niet zomaar een trainer, want de man heeft een schat in ervaring in dit vak. Bij Ter Leede zat hij met onderbrekingen liefst 7 jaar bij de club. In Sassenheim nam Wisman afscheid met de begeerde titel van de Hoofdklasse. Hij heeft de club in zijn tijd daar twee keer laten promoveren. De allereerste keer onder zijn bewind in 2013. Vorig seizoen werd Ter Leede opnieuw kampioen na een spannende strijd met Volendam.

Wisman stopte in 1980 als voetballer en ging het voetbalvak in als trainer. Vervolgens werd hij kampioen met FC Volendam en promoveerde naar de eredivisie. Hij zit al 31 jaar in het vak. Zo heeft hij ook gewerkt hij FC Amsterdam- SC Amersfoort en Fortuna Sittard. Ervaring het buitenland deed Wisman op als bondscoach van Armenië. Tegelijkertijd gaf hij leiding aan FC Puunik dat in hetzelfde jaar, 2005, de titel pakte. Ook bij Chiangrai United in Thailand was hij in 2013 werkzaam. Daarna keerde Wisman weer terug naar zijn oude liefde Ter Leede. Dit seizoen was het tijd voor een nieuw avontuur. Net als bij Ter Leede staat Jan Blankenspoor als zijn assistent klaar.

Wisman heeft het goed naar zijn zin bij Rijnsburgse Boys, maar nu is er een kink in de kabel gekomen door het coronavirus. ‘Dit aspect is voor alle clubs een tegenvaller van jewelste voor de supporters en burgers. Het voetbal is dan ook niet meer belangrijker. Er zijn nu belangrijkere zaken. Er is geen training en is het afwachten hoe het allemaal loopt deze aankomende weken. Ik hoop dat het allemaal goed komt’, besluit Wisman.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Rijnsburgse Boys

  • Henk Wisman
  • Rijnsburgse Boys
  • Hengelen met Hennie
  • 433 Magazine

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement