Uitslagen

Ter Leede in bollenderby te sterk voor VVSB

Nieuwkomer Ter Leede heeft in de derde divisie meteen de eerste winst binnen. Het won op de openingsdag voor eigen publiek de bollenderby van het gedegradeerde VVSB met 2-0. Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Ian van Otterlo. Tweemaal lag hij in de tweede helft het speeltuig panklaar voor respectievelijk Omar Limon en Robert Steemers.

Ter Leede verdiende de zege. In bedrijf één waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd en kregen beide teams kansen om de score te openen. Door een gebrek aan scherpte in de afronding bleven treffers echter uit. In gedeelte 2 sloegen de Roodgelen, met dank aan uitblinker Van Otterlo die tweemaal de verdediging van VVSB ontrafelde, toe. Het restant van de wedstrijd was een kwestie van uitspelen. Bij VVSB viel Mohamed El Osrouti al na twintig minuten uit en dat was een groot gemis voor het verdere verloop van de wedstrijd. Trainer Eric Meijers van VVSB probeerde nog met zijn wissels het tij te keren, maar zonder succes.

Oefenmeester Stefan Roodakkers van Ter Leede vond over de hele wedstrijd genomen dat zijn team de overhand had. ‘De jongens hebben hun taken goed uitgevoerd. In de tweede helft slaan we toe en scoren we tweemaal. Na de 2-0 was het gebeurd en was het een kwestie van de wedstrijd controleren en uitspelen. We hebben zo een goede start. Het is toch lekker om gelijk in je eerste thuis wedstrijd de punten in huis te houden. Volgende week wacht Barendrecht uit. Kijken hoe de jongens zich dan profileren.’