433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van Stijn held van Ter Leede met winnende treffer tegen Noordwijk

Ter Leede heeft zaterdag de topper tegen Noordwijk in winst omgezet. Op de Duinwetering werd het door een later treffer 2-3. De Sassenheimers blijven zo in het spoor van koploper Achilles Veen. Noordwijk haakt door de nederlaag af in de strijd om de titel in de hoofdklasse A.

De held van Ter Leede werd Melvin van Stijn (20), die in de 89ste minuut inviel. Diep in blessuretijd haalde hij de trekker over. De jonge telg werd op maat bediend door een Oussama Siali, eveneens 20 jaar.

Siali, die zes weken schorsing achter de rug had, presenteerde zich als invaller gelijk in het laatste half uur van de wedstrijd. Het doelpunt van Van Stijn maakte veel emoties los bij de ploeg van Henk Wisman. Hij werd bedolven door uitzinnige medespelers.

De duels tussen Noordwijk en Ter Leede zijn altijd beladen. Daar was in de eerste helft niets van te merken. Noordwijk was vooral in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. De doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom in het eerste kwartier. Noordwijk nam de leiding door Jim van der Krogt, die na 7 minuten spelen uit een corner rechtstreeks raak schoot 1-0. Lang kon de ploeg van Dogan Corneille er niet van genieten. Twee minuten later stuurde Mitchell Kappenberg Ben van der Lans de ruimte in en dat betekende de gelijkmaker 1-1. Noordwijk herstelde zich in no-time en vijf minuten later stond de score weer op 2-1 door Marios Lomis.

Trainer Henk Wisman van Ter Leede: ‘Ja, drie doelpunten in het eerste kwartier is veel. Na de 2-1 lopen we achter de feiten aan. Maar ondanks de achterstand komen we goed in de wedstrijd. We zijn zowel de eerste als tweede helft blijven voetballen. Noordwijk moest het hebben van de lange bal. Daar hadden wij na rust geen moeite mee. De ploeg moest geduldig zijn. Om nog meer rust te brengen in de ploeg, heb ik Siali het laatste half uur ingebracht. Dat had tien minuten later effect toen Vincent Ammerlaan de stand gelijk trok naar 2-2.’

Wisman had dat ook bewust gedaan omdat de wedstrijd harder en feller werd. Scheidsrechter Gerritsen riep dat over zichzelf af. Er ontstond over en weer veel irritatie over bepaalde beslissingen. Er was soms geen touw meer aan vast te knopen. Dat escaleerde ook nog eens in de eindfase van de wedstrijd toen hij Martijn le Conge met rood eraf stuurde.

Van Stijn maakte drie minuten later de goal van zijn leven. Wisman: 'Dat Melvin de winnende nog binnenschiet, had ik ook niet durven dromen. Wat ik al aangaf, is dat ik de ploeg een compliment moet geven omdat ze bleven voetballen. De eerste helft hadden we vol de wind tegen en hebben we het toch op 2-1 kunnen houden. Na de rust met de wind mee hebben we het combinerend goed gedaan. Het mooie vandaag is dat Melvin de winnende maakt. Zijn ouders zijn er, of we nu uit of thuis spelen, altijd bij. Toevallig zijn ze deze week op vakantie. Na afloop was hij druk met zijn ouders aan het bellen, prachtig.’

Tekst: Hennie van de Weerd