KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kavelveiling Hoofddorp overtreft alle verwachtingen

SV Hoofddorp organiseerde op zaterdag 21 april voor de vierde keer een kavelveiling in de voetbalkantine. ‘Het werd een waanzinnige avond met veel mooie mensen, prachtige kavels en twee fantastische veilingmeesters’, aldus de organisatie. In totaal werd er maar liefst € 43.645, - opgehaald. Dit is meer dan het dubbele dan waar de vereniging vooraf op durfde te hopen.

Sportvereniging Hoofddorp bestaat al ruim negentig jaar, en is gelegen aan sportcomplex De IJvelden. De club en heeft inmiddels 1800 leden in ruim 110 voetbalteams. Binnen de vereniging is volop aandacht voor elke vorm van voetbal: jeugdvoetbal, vrouwen- en meisjesvoetbal en ook senioren- en veteranenvoetbal zijn aanwezig. De grote trots van de club is het eerste zondag elftal, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de eerste klasse KNVB.

Veiling
(Oud)leden, vrienden daarvan, sponsoren en bestuursleden waren in grote aantallen aanwezig. ‘We verwachten in totaal ongeveer negentig mensen’, vertelt voorzitter Serge de Reus. De sponsoren zijn aan het begin van de avond uitgenodigd om een hapje mee te eten op de club. De rest van de aanwezigen stroomt rond 20:00 uur binnen in de versierde kantine terwijl de DJ Nederlandse hitjes draait. Grote tafels staan verspreidt door de kantine, versierd met ballonnen en voorzien van een fles wijn. De biertap draait overuren en de borrelhapjes vliegen over de toonbank.
‘Eenmaal, andermaal… Verkocht!’

Na ongeveer drie kwartier wordt de veilig geopend door sportverslaggever Jack Plooij en televisiepresentator en stemacteur Gaston Starreveld, de twee veilingmeesters van de avond. Vanaf het eerste moment schuwde de bieders niet om een aardig prijskaartje aan de objecten te hangen; de eerste prijs ging er gelijk voor een groot bedrag uit. “Eenmaal, andermaal… Verkocht!” Roepen de veilingmeesters als iemand € 265,- heeft geboden op een dagje Efteling voor vier personen. Op de achtergrond klinkt Nederlandstalige muziek die de sfeer in de kantine er goed in houdt.

Deze eerste bieding is een mooi begin van het uiteindelijke geldbedrag van € 20.000, - dat het bestuur hoopt op te halen vanavond. ‘Het geld dat we tijdens deze kavelveiling ophalen gaan we gebruiken om de club te vernieuwen. Nieuwe materialen, nieuwe spullen voor in de kantine, en de grootste investering: een vijfde kunstgrasveld’, onthult de voorzitter.

Opbrengst
Na de eerste geveilde prijs volgde er nog tientallen andere: van boottrips door Amsterdam tot een samengesteld wijnpakket van grote waarde, en van een biertap voor thuis tot een middagje padellen. Er werd zelfs een middag golfen verkocht met niemand minder dan Serge de Reus hemzelf. ‘De veiling was een heel goot succes’, zegt hij er zelf over.

‘Een aantal mooie kavels gingen voor hoge bedragen weg zoals de Kamado barbecue die door Velota beschikbaar was gesteld, de E-bike die KIA Vaneman had ingebracht en de lunch bij twee sterren restaurant Aan de Poel’ , aldus De Reus.

Rond 23:30 uur eindigde de avond voor de S.V. Hoofddorp-gangers.‘Het was een hele gezellige avond voor iedereen die erbij was en een opbrengst die boven ieders verwachting lag’, besluit De Reus.

Tekst: Nikola van Krieken

Foto: Mabre-studio fotografie

 

 

  • SV Hoofddorp
  • kavelveiling
  • Jack Plooij
  • Gaston Starreveld

Geef jouw reactie