KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

'Ik weet wel hoe je met het bijltje moet hakken'

Sv DIOS maakt de laatste jaren een fraaie, sportieve groei door. De honger is bij de zondag tweedeklasser uit Nieuw-Vennep zeker nog niet gestild. Aan Bert Blank, de nieuwe oefenmeester, de schone taak om DIOS sportief verder uit te bouwen en dat gaat verder dan alleen het eerste elftal. Zo krijgt de door de wol geverfde trainer tevens de eindverantwoordelijk voor het tweede en de onder 23-teams. Om hem heen is een nieuwe technische staf geformeerd om DIOS dit seizoen sportief te laten stralen.

Blank weet wat is om in de top van het amateurvoetbal te werken. Zo vormde hij de laatste seizoenen een mooie tandem met hoofdtrainer Pieter Mulders bij OFC in Oostzaan. ‘Ik kijk terug op een prachtige tijd. Met een fijne groep jongens zijn we gepromoveerd naar de tweede divisie.’ Met DIOS heeft Blank nu een mooie, nieuwe uitdaging gevonden. ‘Ik wilde graag weer bij een mooie zondagclub werken.’ Een kleine ‘connectie’ met DIOS was er al via de familie Klinkenberg vanuit de tijd dat Blank werkte in het profvoetbal bij FC Volendam en een paar jaar geleden was er vanuit de club ook al interesse in zijn diensten.

RKEDO, De Blokkers, Zaanlandia, ZAP Breezand en Zeeburgia zijn andere clubs op het lange voetbal CV van voetbalman Blank. ‘Ja, ik weet wel hoe je met het bijltje moet hakken.’ Bij DIOS heeft hij de beschikking over een jonge spelersgroep met veel potentie. ‘Ze zijn enorm leergierig en willen graag beter worden. Dat enthousiasme is mooi om te zien en het maakt het als trainer leuk werken.’ Over de samenstelling van de technische staf is Blank erg te spreken. Zo heeft hij de pas 21-jarige Simon van den Berg als assistent naast zich gekregen. ‘Hij is enorm gedreven en leergierig en heeft de ambitie om ooit in het betaalde voetbal te gaan werken.’

Saamhorigheid en discipline staan bij Blank hoog in het vaandel. ‘Ik ben veeleisend en heel duidelijk. Afspraken dien je na te komen en anders heeft dat consequenties. Als je voor de training te laat komt, mag je weer naar huis en de volgende keer weer aansluiten.’ Blank omschrijft zichzelf als een realistische trainer en een winnaar. Een motto van mij is goed is niet goed genoeg, maar kan beter.’ Het systeem is voor hem niet heilig. ‘Bij DIOS zijn we bezig om meerdere systemen in te slijpen om zo tijdens een wedstrijd eenvoudig te kunnen omschakelen als de situatie daarom vraagt. Wanneer je vlak voor tijd met 2-1 voorstaat, moet je boel achterin gewoon dicht gooien om de overwinning over de streep te trekken.’ Waar DIOS qua klassering toe in staat moet zijn, is vooraf lastig in te schatten. Blank schroomt niet om de lat hoog te leggen en gaat absoluut voor een positie bij de bovenste plaatsen. De start was in ieder geval voortvarend. Tijdens de competitieouverture was DIOS met 2-1 van KDO.

Dit artikel is ook terug te vinden in de nieuwe editie van 433 Magazine die binnenkort verschijnt.

  • SV DIOS
  • Bert Blank

Geef jouw reactie