KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Amsterdamse straatvoetbalteams naar finale Neymar Jr's Five

Twee teams van zeven jonge Amsterdamse straatvoetballers gaan Nederland vertegenwoordigen bij de world final van Red Bull Neymar Jr's Five, het grootste 5-tegen-5 voetbaltoernooi ter wereld. Zaterdag 23 oktober streden de beste mannen en vrouwen teams in de Nederlandse finale in Amsterdam. Bij de mannen won Team M&M sportmanagement de finale op overtuigende wijze met 4-1 van de voormalige winnaars Team RAGG.

Ook het vrouwenteam was overduidelijk de sterkste. Thunder Dome won de finale met 5-0 en speelde alle tegenspelers weg. Red Bull Neymar Jr’s Five is het voetbal zoals Neymar jr. het vroeger zelf speelde. Elk team heeft vijf spelers, het veld is kleiner en er is geen keeper. Als een team scoort dan moet er een speler uit van de tegenpartij. De wedstrijd duurt 10 minuten, tenzij een team vijf doelpunten maakt en alle spelers van de tegenpartij eruit heeft gespeeld. Als de wedstrijd na 10 minuten eindigt in een gelijkspel, vindt er een 1-tegen-1 duel plaats. De eerste die scoort wint het duel en de wedstrijd.

Iliass Bouzit - speler van het Nederlands zaalvoetbalteam - werd verkozen tot beste speler van het toernooi bij de mannen. De spelers uit team M&M helpen normaliter straatvoetbaltoernooien te organiseren voor kinderen. Nu mochten ze zelf in actie komen. Jill Sanrodji- werd verkozen tot beste speler van het toernooi bij de vrouwen. In meer dan 30 landen hebben er voorrondes plaatsgevonden voor Red Bull Neymar Jr’s Five. Team M&M en team Thunder Dome zullen Nederland vertegenwoordigen. De uiteindelijk winnaar van Neymar Jr's Five the World Final mag het opnemen tegen Neymar en zijn vrienden.

Foto: Red Bull Nederland

  • straatvoetbal

Geef jouw reactie