KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Historisch sportmoment in Rijsenhout

Na vele jaren van voorbereiding en onderhandelingen staat niets de omvangrijke plannen voor nieuwbouw op sportpark Rijsenhout meer in de weg. Op donderdag 12 oktober werden tijdens een historische bijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging SCW de handtekeningen gezet onder de gezamenlijke plannen van voetbalclub SCW, tennisvereniging Rijsenhout en IJsclub de Blauwe Beugel. De nieuwbouw van de clubs, gezamenlijke verenigt in de Stichting Sportpark Rijsenhout, behelst twee padelbanen voor de tennisclub, een splinternieuwe (combi-)skeelerbaan voor de IJsclub en een volledig nieuw gebouw met o.a. een kantine en kleedkamers voor de drie gezamenlijke verenigingen.

De bedrijven en instanties die bij dit project betrokken zijn, werden door de besturen onthaald met een rode loper en een glas bubbels. Met de aanwezigen werd het glas geheven en geproost op de definitieve start van de bouw en de positieve impuls die dit project gaat geven aan de leefbaarheid van het dorp. De bedrijven en instanties die betrokken zijn betreffen:4Building, Aannemersbedrijf van Berkel, AA Sloopwerken, De Lange Installatietechniek, Van Gelder en Padel Nederland.

Een dankwoord werd ook uitgesproken naar de betrokken sponsoren en financiers waaronder Stichting 2030 (Leefbaarheid Rijsenhout). Een bijzonder dankwoord was er ook voor Stichting Leefomgeving Schiphol vanwege hun substantiële financiële bijdrage en voortdurende support in de afgelopen jaren.

De nieuwbouw is enorme stap voorwaarts voor iedereen in Rijsenhout die van sporten houdt, maar eigenlijk voor alle inwoners van het dorp. Het sportpark wordt straks een plek waar jong en oud samen komen. Én dat op het moment dat het dorp toch al positief in het nieuws is vanwege de recent opgeheven reservering van de parallelle Kaagbaan en de waarschijnlijke woningbouw die nu in het dorp gerealiseerd kan worden. Dus lachende gezichten alom.

Foto: GEKfoto/Gaby Kuipers

  • SCW
  • Rijsenhout
  • Stichting Sportpark Rijsenhout
  • nieuwbouw
  • haarlemmermeer

Geef jouw reactie