KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

WEURO geeft meiden- en vrouwenvoetbal boost

Het EK voor vrouwen in eigen land (WEURO) afgelopen zomer heeft een positief effect op het meiden- en vrouwenvoetbal. In de maanden augustus en september is het aantal nieuwe leden in deze categorie toegenomen met maar liefst 6,8 procent in vergelijking met dezelfde periode vorige jaar.

Het meiden- en vrouwenvoetbal zat de afgelopen jaren al in de lift. Het aantal aanmeldingen nam elk jaar toe. Uit de jaarcijfers die de KNVB donderdag bekendmaakt, blijkt dat het vrouwenvoetbal in het seizoen 2016/’17 een groei kent van 0,7 procent. De sterke stijging na de WEURO, van bijna 7 procent, is een mooie stimulans om te blijven werken aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal.

Meest populaire vrouwensport
De stijging in het aantal leden is niet het enige positieve effect van het EK. Recent onderzoek heeft aangetoond dat inmiddels 70 procent van de Nederlanders interesse heeft in het vrouwenvoetbal. Het is de meest populaire vrouwensport van Nederland. Bovendien wordt voetbal het meest overwogen als toekomstige sport voor hun kinderen bij ouders van meisjes in de leeftijd tot vijf jaar. Dit aantal is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Aandacht
‘We willen graag dezelfde aandacht en kansen voor jongens en meisjes”, legt manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven uit. “We investeren daarom in de kwaliteit en het aanbod zoals de faciliteiten, trainingen, goede competities en talentontwikkelingprogramma’s. Ook zetten we in op de prestaties van de OranjeLeeuwinnen en een sterke Eredivisie Vrouwen zodat meiden hun heldinnen zien spelen en kunnen dromen om zelf profvoetballer te worden.’
Bron: KNVB

 

  • WEURO
  • OranjeLeeuwinnen

Geef jouw reactie