KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ons grote doel is een nieuw clubhuis

Als voetbalmoeder in spe stuitte Marijke Krabbenbos jaren geleden op een muur van afkortingen van clubs in Amsterdam- Oost. ‘Ik had geen idee wat de verschillen waren tussen de verschillende verenigingen op het sportpark.’ Met haar zoontjes belandde ze uiteindelijk bij GeuzenMiddenmeer en dat bleek een voltreffer. Inmiddels lopen moeder en zonen er tien jaar rond. De club heeft een historie die terug gaat tot 1918, maar bestaat onder de huidige naam pas sinds de zomer van 1997. Met een ledenaantal van rond de 1000 is de club een kerngezonde speler in Mokum.

Volgens Krabbenbos is GeuzenMiddenmeer een laagdrempelige vereniging waar gezelligheid en spelplezier belangrijke waarden zijn. De club kent een mooie mix van jeugd en senioren. Ook op het terrein van meiden- vrouwenvoetbal weet de club te scoren. ‘Dat percentage is ongeveer 25 procent en dat willen we in de toekomst verder laten groeien.’ Bij haar entree op de club vond Krabbenbos dat de communicatie naar de leden wel wat beter kon en daar leverde ze graag een bijdrage aan. Zo werd er een gids samengesteld als leidraad voor ouders van nieuwe leden. Ook voor trainers en begeleiders werd e.a. op papier gezet om zo te zorgen voor meer structuur in de opleiding.

Heb ik wel genoeg verstand van voetbal? Dat was de vraag die Krabbenbos zichzelf stelde op het moment dat in het voorjaar van 2021 gevraagd werd om als bestuurslid communicatie de voorzittershamer over te nemen. Op het moment dat genoeg voetbalbagage geen vereiste bleek te zijn, stemde Krabbenbos in. Ze prijs zich gelukkig met het huidige bestuur dat zowel qua kennis als personen een mooie afspiegeling is van de maatschappij. De jongste is 24, de oudste net 70 geworden.

Beleid

Het beleid van GeuzenMiddenmeer kent een elftal doelstellingen. Een nieuw clubhuis is op de lange termijn (rond 2025/2026) een belangrijk doel. ‘Het ontwerp, een moeder van één van onze leden is architect, is er al. Via een aantal acties zijn we hard bezig de financiële middelen bij elkaar te sparen. Gelukkig is de gemeente Amsterdam erg pro-sport. Een nieuw clubhuis is erg belangrijk voor de toekomst van onze club. Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien naar 1200 leden.’ Met 2 grasvelden en 2 kunstgrasvelden vergt het ook veel puzzelwerk om de planning van wedstrijden en trainingen te organiseren. Zo speelt de club het hele weekend en ook doordeweeks is het voor het plannen van de trainingen passen en meten. De jeugd switcht bij GeuzenMiddenmeer vanaf de Onder 16 van de zaterdag naar de zondag. Volgens Krabbenbos leidt dat tot weinig problemen mits je het maar tijdig en duidelijk communiceert richting de betrokkenen. Ook social media spelen daarin een belangrijke rol.

Daarnaast houdt GeuzenMiddenmeer nadrukkelijk de mogelijkheid in de gaten voor voetbal op vrijdagavond om zo de druk op de zaterdag en zondag iets te verlichten. Een mooie uitkomst, zou als het aan Krabbenbos ligt, ook het vervangen van de twee grasvelden voor kunstgras kunnen zijn. Het eerste mannenteam komt thans uit in de vierde klasse op zondag, maar volgt de trend om naar de zaterdag te verhuizen. ‘Dat is een nadrukkelijke wens van de spelers. Dus daar gaan we als bestuur in mee. Met aantrekkelijk voetbal en zoveel mogelijk spelers uit eigen gelederen hopen we op de zaterdag in ieder geval door te groeien naar de derde klasse en wellicht nog een trede hoger.’

Dit artikel is ook te vinden in de juni-editie van 433 Magazine die binnenkort uitkomt.

  • GeuzenMiddenmeer
  • Marijke Krabbenbos

Geef jouw reactie