KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ouaali nieuwe hoofd jeugdopleiding Ajax

Saïd Ouaali is door Ajax aangesteld als het nieuwe hoofd van de jeugdopleiding. Sinds het vertrek van Wim Jonk vervulde hij deze functie in Amsterdam al op interim-basis. De voormalig trainer van onder meer FC Lisse is een driejarig contract overeengekomen.

'Het is geweldig dat ik mijn huidige werkzaamheden bij Ajax vanaf komend seizoen kan blijven voortzetten. 'Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op. Het afgelopen half jaar was zeker niet makkelijk. Samen hebben wij hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd werd,’ zegt Ouaali op de clubsite van de Amsterdammers.

De bijna 47-jarige Ouaali treedt ook toe tot het technisch hart van de club, zo melden de Amsterdammers. Ouaali werd eind 2015 naar voren geschoven als tijdelijke vervanger van Jonk, die kort daarvoor was vertrokken bij Ajax na een langlopend conflict met het technische hart van de Amsterdamse club.

Ouaali combineerde het trainerschap van de A1-junioren met zijn taak als hoofd jeugdopleiding, die hij nu definitief krijgt. Hij is sinds begin 2012 werkzaam in de opleiding van Ajax. Daarvóór was de oud-speler van de zaterdagtak van de Amsterdammers en HFC Haarlem trainer van SV Marken, Jong Volendam en FC Lisse. In het voorjaar van 2013 behaalde Ouaali zijn diploma Coach Betaald Voetbal.

 

  • Ouaali
  • Ajax. hoofd opleiding

Geef jouw reactie