KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voetbaldag om van te smullen in de Bollenstreek

Voor de voetbalvolgers in de Bollenstreek belooft het een mooie zaterdag te worden. In Noordwijk wordt reikhalzend uitgekeken naar de allereerste dorpsderby in competitieverband tussen VV Noordwijk en SJC. Beide teams treffen elkaar om 18.00 uur aan de Lageweg. Daarnaast staan ook de wedstrijden Rijnsburgse Boys - VVSB en FC Rijnvogels - Ter Leede op het menu.

Zowel Noordwijk als SJC promoveerde afgelopen seizoen naar de derde divisie via het kampioenschap. Noordwijk, dat dinsdag nog Sparta Rotterdam verraste in de KNVB-beker, kent totaal geen aanpassingsproblemen. Na vijf speelrondes is de equipe van Kees Zethof, die lange tijd ook SJC trainde, nog altijd ongeslagen en heeft het al elf punten. Opvallend is dat de ploeg al liefst 18 doelpunten scoorde. Het SJC van Sjaak Polak begon met twee nederlagen, maar heeft zich inmiddels aardig weten te herstellen. De laatste drie partijen leverde zeven punten op, waardoor SJC nu twaalfde staat. Voorafgaand aan de derby is er op vrijdagavond een voetbalkwis onder leiding van NOS-commentator Andy Houtkamp.

Ook in de middag zijn er twee interessante confrontaties. Rijnsburgse Boys ontvangt op het hoogste amateurtoneel VVSB op de Middelmors, aanvang 15.30 uur. Beide teams hebben een zware bekerwedstrijd in de benen. VVSB liet De Graafschap na strafschoppen ontsnappen en Rijnsburgse Boys verloor via penalty’s van Top Oss. In de competitie wil het nog niet vlotten voor VVSB. De ploeg van Jack Honsbeek is hekkensluiter in de tweede divisie en wacht nog altijd op de eerste zege. Leuke herinneringen heeft VVSB wel aan de onderlinge duels van vorig jaar tegen Rijnsburgse Boys, want in beide duels pakte de formatie uit Noordwijkerhout de winst.

Tenslotte staat er ook in de hoofdklasse een derby op het programma. Op de Kooltuin in Katwijk treft FC Rijnvogels – Ter Leede, aftrap 14.30 uur. Ter Leede pakte tot nu toe zes punten uit drie duels. Rijnvogels haalde vier punten uit vier duels en bezet zo een bescheiden elfde plaats. Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar ook tegen. Ter Leede won in Katwijk met 0-1. FC Rijnvogels haalde in Sassenheim drie punten weg (0-3).

Geen derby, maar wel op voorhand een aantrekkelijk affiche in de tweede divisie is het treffen op De Krom tussen Katwijk, dat zich uitstekend weerde in de KNVB-beker tegen SC Heerenveen en pas na verlenging met 0-1 verloor, en Excelsior Maassluis.

 

  • Noordwijk
  • SJC
  • Rijnsburgse Boys
  • VVSB
  • Ter Leede
  • Rijnvogels
  • Katwijk

Geef jouw reactie