KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Spanning stijgt in 3B door punten morsend VVC

Het is nog niet gespeeld in de 3e klasse B zaterdag waarin FC VVC en VV Kagia uitkomen De ploeg van Rini Van Roon leek onbedreigd af te stevenen op de titel, maar de laatste drie weken zit er zand in de motor.

Tegen Kagia leed VVC door een 4-4 gelijkspel puntverlies. Thuis werd er verloren van IJmuiden en afgelopen week was het concurrent Blauw-Wit Beursbengels dat overtuigend won met 6-0. Ook Kagia is weer in beeld. De Amsterdammers zijn VVC genaderd tot op twee punten. Kagia staat op drie punten. Aanstaand weekend lijken VVC en Kagia het gemakkelijkste programma. Ze spelen respectievelijk tegen laagvliegers S.V. Hoofddorp en UNO. Blauw- Wit Beursbengels treft SCW. Met nog vijf speelrondes te gaan, is de spanning weer helemaal terug. Dan is de vraag natuurlijk aan VVC-coach Rini Van Roon, hoe kan dat?.

Van Roon: ‘We hebben het lelijk laten afweten de afgelopen periode. We hebben zeven punten laten liggen en dat is een beetje teveel van het goede. Zaterdag moeten we het weer gaan oppikken tegen Hoofddorp. We staan nog steeds twee punten voor. Dat weten de jongens ook. Nu moeten ze opstaan. Ze willen dit jaar maar een ding en dat is promoveren, ga er dan ook voor. Misschien is het allemaal te makkelijk gegaan de laatste maanden en dachten de jongens van we zijn er. De stand is fors veranderd op de ranglijst. Er kunnen nu inmiddels vijf ploegen kampioen worden. Zo zie je maar dat alles in een keer kan kantelen. Ik heb altijd gezegd dat in mei de prijzen worden verdeeld.’

Programma
Blauw- Wit Beursbengels heeft op papier het makkelijkste programma met nog drie thuisduels. Kagia en VVC moeten het doen met drie uit en twee thuisduels. Opvallend is verder dat de drie titelkandidaten allemaal nog VVA/Spartaan, Zandvoort en SCW treffen.

VVC

Hoofddorp (uit), Zandvoort (thuis), VVA/Spartaan (uit), Arsenal (thuis), SCW (uit).

Kagia

UNO (uit), VVA/Spartaan (thuis), SCW (uit), Zandvoort (thuis), VSV (uit).

Blauw-Wit Beursbengels

SCW (uit), Zandvoort (thuis), VVA/Spartaan (thuis), VSV (thuis), Arsenal (uit).

 

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • FC VVC
  • VV Kagia
  • UNO
  • SCW
  • SV Hoofddorp

Geef jouw reactie