KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

VV Zwanenburg in de prijzen bij sponsoractie Wind in de Rug

De vijf prijswinnaars van de sponsoractie ‘Wind in de Rug’, hebben vrijdag 26 augustus de cheques voor hun duurzame initiatief gekregen. VV Zwanenburg was één van de gelukkigen die een symbolische cheque ontving uit handen van Meerwind-voorzitter Bert van Noord. Dit alles in de schaduw van één van de windmolens van Meerwind: “De Pionier” in Weteringbrug.

VV Zwanenburg kreeg de symbolische cheque van 2.650 euro voor een zonneboiler. Deze zonneboiler zal de kleedkamers en kantine van warm water gaan voorzien. Deze aanvraag is onderbouwd door een zeer gedetailleerde offerte. Deze voetbalvereniging had drie aanvragen ingediend, oplopend in hoogte, (ook een aanvraag voor 16 zonnepanelen incl. aansluiten en een warmtepomp). Voor hen kan, gezien het bedrag, nu de zonneboiler gefinancierd worden.

Dit initiatief, waarbij 10.000 euro prijzengeld te verdelen viel, is dit jaar voor het eerst georganiseerd door Windenergievereniging Meerwind, om op deze wijze een deel van de opbrengst van haar windturbines te laten terugvloeien in de regio.
Van Noord sprak elke prijswinnaar persoonlijk toe en bij het overhandigen van de symbolische cheque werd het plan van de indiener toegelicht aan het grote gezelschap dat zich verzameld had bij de geruisloos draaiende molen van Meerwind.

De in totaal 13 ingediende plannen waren zeer divers, waardoor het voor de jury nog een opgaaf was om tot een verdeling van het prijzengeld te komen. Het prachtige weer bij de uitreiking paste prima bij de opgewekte stemming die bij de uitreiking heerste. Na afloop konden alle aanwezigen nog onderin de windmolen kijken, waarbij er uitleg over de werking werd gegeven door een molenaar. De winnaars gaan komende tijd aan de slag met het realiseren van hun initiatief.

Meerwind is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, dus laat op diverse manieren de regio delen in de opbrengsten van hun windmolens, (naast een jaarlijks energieproject in een ontwikkelingsland). “Wind in de Rug” zal in 2017 opnieuw georganiseerd worden.

 

 

 

  • VV Zwanenburg

Geef jouw reactie